Carinici uz pomoć potražnih pasa otkrili u vozilu skrivene cigarete: Vozilo i cigarete su oduzeti, a osumnjičeni mora platiti trošarinu od 90.000 kuna

pasa
Glavni u pronalasku skrivenih cigareta bili su psi posebno obučeni za pronalazak duhana „Bella“ i „Arven“/ Foto: Carinska uprava

Carinici uz pomoć potražnih pasa obučenih za pronalazak duhana otkrili su u vozilu gotovo 400 šteka cigareta. Vozilo i cigarete su oduzeti, a osumnjičeni mora platiti trošarinu od 90.000 kuna.

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice pregledom vozila na državnoj cesti D-30 Petrinja – Hrvatska Kostajnica pronašli su skrivene cigarete – objavili su iz Carinske uprave.

pasa
Foto: Carinska uprava

Naime, carinski službenici PJ – Službe za mobilne jedinice Zagreb i Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku provodili su pojačani nadzor na D-30 Petrinja – Hrvatska Kostajnica prilikom čega su u dograđenom prostoru u podvozju vozila uz uporabu službenih pasa za detekciju duhana „Bella“ i „Arven“ pronađene veće količine cigareta koje nisu bile obilježene duhanskim markicama Ministarstava financija RH – navode iz Carinske uprave.

Pregledom vozila je ukupno pronađeno 78.420 komada cigareta odnosno 392 šteke.

Protiv osumnjičenika bit će podnesena kaznena prijava, te naknadno obračunata trošarina u iznosu od 90.026 kuna. Pronađena roba i vozilo su oduzeti.

pasa

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare