HDZ već pobijedio u utrci za mjesto načelnika u jednoj općini na velikogoričkom području: Ervin Vujica iz Orla već može otvoriti šampanjac

ervin vujica
Ervin Vujica će ostati na čelu Orla i u sljedećem mandatu / Foto: Općina Orle

HDZ već može početi slaviti u općini Orle. Ta će stranka sigurno imati načelnika općine, proizlazi iz podataka Državnog izbornog povjerenstva. Prema tim podacima HDZ je gotovo dva tjedna prije izbora, odnosno prvog izbornog kruga za načelnike općina, gradonačelnike i župane, osvojio čelne pozicije u 44 općine i četiri grada. Razlog – njihovi kandidati u tim općinama i gradovima nemaju protukandidata.

Tako će na čelu općine Orle ostati HDZ-ov Ervin Vujica jer se nitko, osim njega, nije kandidirao za tu dužnost. Što se, pak, tiče kandidacijskih lista za Općinsko vijeće Orla građani će moći birati između njih dvije – HDZ-ove i SDP-ove. HDZ-ovu nosi Ervin Vujica, a SDP-ovu Stjepan Kučan.

Do sada je Općinsko vijeće Orla imalo 11 vijećnika, deset je bilo HDZ-ovih, a jedan SDP-ov. U sljedećem sazivu to će vijeće imati dva vijećnika manje.

U Pokupskom su, pak, tri kandidacijske liste za Općinsko vijeće – HDZ-ovu nosi dugugodišnji načelnik općine Božidar Škrinjarić, a pred birače će izaći i dvije nezavisne liste koje nose Martina Popovčić i Božidar Turković. Troje nositelja lista sučelit će se i na izborima za načelnika općine.

Još će veća konkurencija biti na glasačkim listićima u općini Kravarsko. Na izbore za Općinsko vijeće izlaze četiri liste – BM 365 Stranka rada i solidarnosti (nositeljica Dragica Ceković), HDZ (nositelj aktualni dugogodišnji načelnik općine Vlado Kolarec), HSS (nositelj Danijel Petrac) i jedna nezavisna lista (nositelj Ivan Popović).

No za načelnika općine Kravarsko na izbore izlaze samo dvojica – HDZ-ov Vlado Kolarec i HSS-ov Danijel Petrac.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare