Krenuli radovi u Ulici kralja Stjepana Tomaševića u središtu grada: Nakon gotovo pola stoljeća ovo su prvi radovi na uređenju ulice

stjepana
Stanari Ulice kralja Stjepana Tomaševića rekonstrukciju su tražili i peticijom / Foto: Facebook

Dugo najavljivana i očekivana rekonstrukcija Ulice kralja Stjepana Tomaševića u Velikoj Gorici počela je ovaj tjedan.

Zbog radova dio ulice u potpunosti je zatvoren, a promet se odvija okolnim ulicama. Za vrijeme privremene regulacije prometa kroz gradilište će moći prometovati samo vozila gradilišta, stanara i za potrebe DV “Žirek“.

Kako napreduju radovi uvjerio se u utorak i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar. Nakon obilaska radova napisao je na Facebooku: “Započeli su radovi na rekonstrukciji Tomaševićeve. Nakon gotovo pola stoljeća ovo su prvi radovi na uređenju ulice”.

Foto: Facebook

Rekonstrukcija prometnice obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika šest metara s jednostranom pješačkom stazom širine 1,25-3 m s južne strane, te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane.

Pješačka staza odvojena je od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom. Duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika predviđena su parkirališta za parkiranje vozila. Ukupno je projektirano 48 parkirališnih mjesta od kojih su 3 parkirališna mjesta za osobe sa invaliditetom,

Radovi bi trebali završiti za 70 radnih dana, ako to dopuste vremenske prilike.

Predviđeno je da će VG Vodoopskrba izvršiti zamjenu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda s kućnim priključcima.

Na zahtjev stanara ulice, na kolniku će se ugraditi ploha za smirivanje prometa jer se prema riječima stanovnika ulice mnogobrojni vozači ne pridržavanju propisanih ograničenja brzine.

Podsjetimo, Ulica kralja Stjepana Tomaševića nije se obnavljala još od 1975. godine, a krajem prošle godine stanari su peticijom od gradske vlasti tražili rekonstrukciju.

Foto: Facebook

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare