Nastavlja se politička bitka SDP-a s koalicijom HDZ-a i Stjepana Kožića oko smeća iz Zagreba: Može li stvarno taj otpad završiti u Velikoj Gorici?

zmajlović
Može li otpad iz Zagreba završiti u Velikoj Gorici? Moguće je, tvrdi Mihael Zmajlović, SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije / Foto: SDP

SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović održao je u ponedjeljak konferenciju na kojoj je izjavio kao se protivi da se otpad iz Zagreba gura u Zagrebačku županiju. Kazao je i kako je lako moguće da otpad završi i na prostoru nekog od HDZ-ovih gradova u županiji kao što su Zaprešić ili Velika Gorica.

Stigao je i odgovor župana Stjepana Kožića, inače koalicijskog partnera HDZ-a u Zagrebačkoj županiji. On je odbacio Zmajlovićeve tvrdnje objašnjavajući kako Zagrebačka županija i Grad Zagreb imaju sporazum o zajedničkoj suradnji odnosno izgradnji spalionice na prostoru grada Zagreba i da je to projekt koji je u fazi izrade.

– Sve drugo su izborne priče – odgovorio je Stjepan Kožić.

Međutim, to nije pokolebalo Zmajlovića koji se u priopćenju objavljenom u utorak pita:

– Tko ne govori istinu: župan Kožić kao kandidat HDZ-a u Zagrebačkoj županiji ili HDZ u Gradu Zagrebu u čijem se službenom programu i na plakatima komunicira odlagalište otpada izvan Zagreba? Očito je da su oni ti koji prodaju izborne priče, koje će na kraju skupo koštati građane – izjavio je Mihael Zmajlović te naglasio
da su opet u pitanju neke zakulisne igre, jer, dodao je, kako drugačije objasniti da župan Kožić već godinama „na životu“ održava tvrtku Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije koja doslovno ne radi ništa i nema svrhu, osim što isplaćuje plaću direktoru.

Zmajlović tvrdi da je ta tvrtka je još 2018. godine trebala biti pripojena trgovačkom društvu Zagrebački centar za gospodarenje otpadom. Međutim, nastavio je SDP-ov kandidat za župana, to se nije dogodilo i godišnje se pola milijuna kuna troši prvenstveno na plaće direktora i tajnice u tom poduzeću.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare