Prve isplate povrata poreza na dohodak počinju u ponedjeljak: Mladi do 25. godine života dobit će sav uplaćeni porez

poreza
Isplate povrata poreza najviše će obradovati mlade zaposlene osobe / Foto: Pixabay

Porezna uprava objavila je da u ponedjeljak, 10. svibnja počinju prve isplate poreza na dohodak.

Podsjetimo, mladi do 25 godina života ostvaruju pravo na 100 posto umanjenja porezne obveze, a mladi u dobi između 26 i 30 godina imaju pravo na 50 posto umanjenja porezne obveze.

Obavijest o izdanim privremenim poreznim rješenjima o povratu poreza na dohodak za 2020. građani su počeli dobivati u svoje osobne korisničke pretince preko sustava eGrađani. Također je Porezna uprava počela je preko Hrvatske pošte d.d. i otpremu 48.586 navedenih rješenja. Do kraja ovoga tjedna planirana je otprema oko 175 tisuća privremenih poreznih rješenja.

– Udio povrata poreza i prireza porezu na dohodak za mlade za 2020. godinu iznosi gotovo 40% u odnosu na ukupan iznos povrata poreza i prireza porezu na dohodak za sve porezne obveznike – građane u posebnom postupku – ističu iz Porezne uprave.

​Povrat više plaćenog poreza na dohodak i prireza izvršit će se na tekući ili žiro-račun otvoren kod poslovne banke. Iznimno, povrat se može isplatiti u gotovom novcu za porezne obveznike koji nemaju otvoren tekući ili žiro-račun kod banke, odnosno ako u trenutku izvršenja povrata ne ostvaruju primitke za koje postoji obveza isplate na račun.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare