Humanitarci iz Rotary kluba Velika Gorica nisu zaboravili na pogođene potresom: Darovali pumpu za vodu za četiri obitelji u Cerovskom Vrhu

rotary klub velika gorica
Mario Šipušić (lijevo) iz Rotary kluba Velika Gorica, pumpu je uručio Željku Cerovskom / Foto: RC Velika Gorica

Humanitarci iz Rotary kluba Velika Gorica nisu zaboravili na one koje je najviše pogodio potres krajem prosinca prošle godine. Ovoga puta priskočili su u pomoć obiteljima koje žive u kontejnerima u Cerovskom Vrhu, a kojima je hitno trebala pumpa za napajanje vodom njihovih privremenih domova.

Gorički rotarijanci odmah su nakon potresa kontaktirali mještane Cerovskog Vrha, čiji su objekti najviše stradali u potresu, da im se obrate ako zatrebaju pomoć. I trebali su pumpu za vodu. Uslijedio je jedan poziv i pumpa je ubrzo stigla. Mario Šipušić, član Rotary kluba Velika Gorica, predao je hidropak snage 1,6 kilovata Željku Cerovskom, a pumpa je ubrzo i montirana. Tako je osigurana opskrba vodom za četiri obitelji koje žive u tom malom kontejnerskom naselju.

Financijski donator je Vlasta B. Kaufman, Zagrepčanka koja dugi niz godina radi i živi u državi Illinois u SAD-u.

Gospođa Kaufman je odmah nakon potresa kontaktirala Rotary klub Velika Gorica i donirala veću svotu novca za potrebe pomoći osobama čija je imovina oštećena u potresu, a odte je donacije kupljena i ova pumpa.

Podsjetimo, Cerovski Vrh je uz Dubranec potresom najviše oštećeno mjesto na velikogoričkom području. Dio stanovnika čije su kuće najviše oštećena u kontejnerima žive od sredine siječnja. Krešimir Ačkar, v.d. gradonačelnik Velike Gorice, predvidio je da će obnova kuća trajati godinu dana.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare