Svečanost u Kučama: Dobrovoljna vatrogasna društva dobila sedam vozila. Svako vrijedno oko 160.000 kuna. Ključeve uručio Krešimir Ačkar

vatrogasna
Foto: Matej Crnogaća

Dobrovoljna vatrogasna društva Velika Gorica, Okuje, Kuče, Rakitovec, Šćitarjevo, Čička Poljana i Mraclin danas su ispred Vatrogasnog doma u Kučama preuzeli po jedno vatrogasno pick-up vozilo. Financijska sredstva za nabavu vozila osigurao je Grad Velika Gorica, a svako vozilo stoji oko 160 tisuća kuna.

Rezultat je to plana opremanja svih DVD-ova pod kapom Vatrogasne zajednice Velika Gorica, čiji predsjednik Dalibor Mrakovčić ističe da je ideja da svaki DVD ima barem po jedno vozilo ovoga tipa.

vatrogasna

– Prije šest godina smo si zadali jedan cilj da naš svaki DVD ima barem po jedno operativno i transportno vozilo. Sad smo pri kraju tog posla. Još nam ostaju DVD-i Buna, Strmec Bukevski i Kobilić. U sljedećoj fazi želimo društva opremati zaštitnom opremom za vatrogasce te komunikacijskim uređajima.

Mrakovčić je svima zaželio da ova vozila što manje koriste za intervencije, a više za odlaske na skupštine.

Ključeve vozila predsjednicima DVD-ova uručio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, u društvu zamjenika Ervina Kolarca i domaćina, predsjednika DVD-a Kuče Krunoslava Milatovića.

Ačkar naglašava da je ovo veliki dan za goričko vatrogastvo i da predstavlja samo djelić zahvale svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima.

– Ne znam što bih prije pet mjeseci da vas nije bilo. Koristim ovu priliku da vam u svoje ime, u ime svoga zamjenika i cijele gradske uprave te svih ljudi koji su stradali u potresu, kažem jedno veliko hvala. Teška vremena su iza nas – vrijeme potresa i pandemije.

I sada kažu da je masovno cijepljenje najbolje organizirano u Velikoj Gorici, a niti to nije prošlo bez vašeg volonterskog angažmana i truda. Time pokazujete da vrijednost vaših društava je neizostavna komponenta u funkcioniranju zajednice. Bez vas bi sve ovo proteklo razdoblje bilo puno teže izdržati, gotovo nezamislivo.

Ačkar im je na kraju poželio puno sretnih kilometara u novim automobilima i neka ih prati zagovor njihova zaštitnika sv. Florijana.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare