Završena prva faza uređenja željezničke stanice u Velikoj Gorici: Uređeno je parkiralište i postavljena javna rasvjeta. U planu uvođenje kružne autobusne linije

stanice
Foto: Matej Crnogaća

V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, u društvu predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića i člana Uprave Darka Barišića, izrazio je zadovoljstvo realizacijom prve faze uređenja željezničkog kolodvora u Velikoj Gorici.

Izrazivši zahvalnost Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te HŽ infrastrukturi na pomoći u realizaciji ovog 1,3 milijuna kuna vrijednog projekta, naglasio je njegovu iznimnu vrijednost za sve građane Velike Gorice i Turopolja.

stanice

– Proširen je i asfaltiran prilaz željezničkoj stanici, napravljeno je pedesetak parkirališnih mjesta koja će biti potpuno besplatni za korisnike te je punom dužinom postavljena i javna rasvjeta. Ova prva faza samo je početak onoga što želimo omogućiti našim sugrađanima, a to je veća dostupnost željezničkog prometa povezivanjem ove željezničke stanice s centrom grada i okolnim mjestima kružnim autobusnim linijama. Željeznički je promet brži, ekološki prihvatljiviji i sigurniji za sve putnike. Uvelike bi se smanjile prometne gužve na cestama prema Zagrebu, a da i ne govorimo o smanjenju emisije štetnih plinova – zaključuje Ačkar.

stanice

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić uvodno je naglasio izvrsnu suradnju s Gradom Velika Gorica, posebno u posljednje dvije godine koliko je trajala priprema i realizacija ovog važnog projekta.

– Nakon okončanja ove prve faze, sada razrađujemo sljedeću fazu. Imamo određenih problema s imovinsko-pravnim odnosima, ali se nadam da ćemo vrlo brzo riješiti te probleme. U toj fazi planiramo osigurati prilaz i parkirališna mjesta s druge strane pruge, odnosno između pruge i obilaznice. To je važan dio projekta jer omogućava pristup željezničkom kolodvoru korisnicima iz okolnih naselja, smještenih s druge strane pruge. Bit će nešto manje parkirališnih mjesta nego ovdje, ali svako je mjesto važno kako bi se što više rasteretila cesta prema Zagrebu. Valja istaknuti da putovanje vlakom do Zagreba traje svega 12 minuta.

Krešimir Ačkar je završno pozvao sve Velikogoričane i Turopoljce da što više koriste željeznički promet prema Zagrebu, posebno kad se okonča druga faza projekta i on zaživi punim intenzitetom.

stanice

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ivan Galović
Ivan Galović
2 years ago

A kada ce doc na red sanacija ceste na Cerovskom vrhu i kada ce se dopeljat pitka voda na Cerovski vrh,i kada ce se pomoc ljudima koji su nastradali u potresu.

Ribničan
Ribničan
2 years ago
Odgovori na  Ivan Galović

Nikad. A možda ni tad.