Dobra vijest za roditelje djece vrtićkog uzrasta: Krešimir Ačkar obećao uvesti besplatan vrtić za svu goričku djecu

vrtić
Besplatan vrtić je najvažnija mjera koju Ačkar planira provesti u sljedećem mandatu / Foto: Pixabay

 

V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar najavio je da će za svu velikogoričku djecu biti besplatan vrtić ako on pobijedi na izborima u nedjelju.

– Besplatan vrtić za svu velikogoričku djecu najvažnija je mjera koju planiramo provesti u sljedećem mandatu. Kvalitetnim socijalnim i demografskim mjerama, te pronatalitetnom politikom želimo zadržati mlade obitelji u našem gradu i stvoriti poticajno okruženje za doseljavanje mladih obitelji u Veliku Goricu – napisao je Ačkar na Facebooku.

vrtić

U Velikoj Gorici postoje četiri ustanove predškolskog odgoja kojima je osnivač Grad, a koje djeluju na 19 lokacija. To su DV Ciciban (3 lokacije), DV Žirek (5 lokacija), DV Velika Gorica (5 lokacija) i DV Lojtrica (6 lokacija).

Uz gradske predškolske ustanove djelatnost predškolskog odgoja u našem gradu obavljaju i privatni vrtići – Dječji vrtić Koraci i Dječji vrtić Didi te šest dadilja, sukladno Zakonu o dadiljama.

U pedagoškoj godini 2020/21. u goričkim vrtićima upisano je 2231. djece u 103 odgojne skupine.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
2 years ago

Samo se nadajte. Poskupjet će, a ne postati besplatan. Kako vjerovati ljudima iz stranke koja je osuđena za kriminal. Zašto već sada nije besplatan vrtić i zašto nemamo ceste i nogostupe, biciklističke staze, javni prijevoz…

Zadnji uredio 2 years ago by Ribničan
Pero
Pero
2 years ago

Kaj su tak loše ankete da si sad počel iz očaja sve živo obećavat. Ko na ovo zagrize taj je stvarno idiot.