Dugotrajan požar u Rakarju: Satima su 15 vatrogasaca JVP Velika Gorica s četiri vozila gasila kompliciran požar krova manje zgrade

jvp velika gorica
Vatrogasci JVP Velika Gorica imaju dosta posla / Ilustracija: JVP Velika Gorica

Težak miris dima širio se Rakarjem i nekoliko sati nakon što je izbio požar na krovu manje zgrade u Rakaraskoj 51, u kojoj se nalazi četiri stana. Vatrogasci JVP Velika Gorica dobili su poziv da je na toj adresi izbio požar u 10:46 sati.

– Na intervenciju je izašlo 15 vatrogasaca s četiri vozila. Radilo se o kompliciranoj intervenciji u kojoj je bilo puno dima. Gorjelo je na krovu između betonske deke i limenog krova, zapalile su se letve na kojima leži krov – rekao je Ivica Maceković, zapovjednik JVP Velika Gorica.

Rad vatrogascima otežavao je dim. Čini se da će veća šteta biti od vode kojom je požar gašen, nego od vatre. Vatrogasci su, naime, satima morali zalijevati opožareni krov kako bi do kraja ugasili požar.

Maceković nije htio spekulirati o uzrocima požara, rekao je samo da će to utvrditi istraga. Negdje oko 15:30 sati i posljednje vatrogasno vozilo napustilo je mjesto požara, a tamo su ostale samo policijske snage koje će vjerojatno odmah početi utvrđivati uzrok.

Svibanj je, inače, mjesec zaštite od požara, a gorički vatrogasci u njemu imaju dosta posla.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare