Poznat uzrok požara u Rakarju: Radnici gradskog poduzeća oštetili plinske i kanalizacijske cijevi. Plin je ušao u kanalizaciju i eksplodirao

Policija je otkrila uzrok višesatnog požara s kojim su se u četvrtak borili gorički vatrogasci u Rakarju. Obavljenim očevidom utvrđeno da su zaposlenici gradskog poduzeća radnim strojem obavljali iskop zemlje u dvorištu kuće, te je najvjerojatnije došlo do oštećenja i prekidanja cijevi plinske instalacije i cijevi kanalizacije te je plin curio u mrežu kanalizacije, objavila je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

– Potom se plin dalje širio kanalizacijskom mrežom unutar objekta gdje je došlo do eksplozivne smjese zemnog plina i zraka koja je aktivirana otvorenim plamenom fasadnog plinskog bojlera u stanu u potkrovlju zgrade vlasništvo 43-godišnjaka zbog čega je došlo do eksplozije i požara objekta.

U požaru je oštećeno krovište zgrade, popucali su zidovi koji su se natopili vodom, a tri stana u vlasništvu 37-godišnjaka, 47-godišnjaka i 51-godišnjaka su začađena. Materijalna šteta zasad nije utvrđena.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare