Policija prijavila dvojicu radnika HEP-a u Velikoj Gorici da su se svađali, vrijeđali, tukli i remetili javni red i mir: Od kazne ih je spasila zastara…

hep-a
Dvojicu radnika HEP-a u Velikoj Gorici od presude je spasila zastara / Ilustracija: Pixabay

Dvojica radnika HEP-a u Velikoj Gorici žestoko su se posvađala na poslu. Svađa je prerasla u psovanje, naguravanje i, na kraju, tuču. Do HEP-ovog sjedišta u Velikoj Gorici morali su doći i policajci smješteni u postaji preko puta.

Evo što su zabilježili policajci:

Dana 22.03.2017. u 12,50 sati u dispečerskom centru HEP-a Velika Gorica, na adresi u Velikoj Gorici, Slavka Kolara kbr.17., narušili javni red i mir svađom i tučnjavom na način da je zaposlenik HEP-a ušao u dispečerski centar HEP-a i vikao na drugog zaposlenika „tko je kemijskom olovkom pisao moje ime i prezime i broj telefona“ , nakon čega je otvorio staklena vrata oglasne ploče i istrgnuo popis djelatnika za hitne intervencije sa brojevima telefona, a drugi zaposlenik nastavio je sa svađom i vikao „vrati popis“, a onaj prvi je vikao „neću“ i gurnuo drugog od sebe, te je drugi kroz otvorena vrata izgurao prvog na hodnik nakon čega su se obojica rukama uhvatila za odjeću te zajedno pali na pod hodnika i nastavili se navlačiti po hodniku, kojom prilikom je naišla djelatnica HEP-a i na taj način prestalo je sa daljnjim vršenjem prekršaja, dakle, da bi se na javnom mjestu tukli, svađali i vikali, te se ponašali nepristojno, i na taj način remetili javni red i mir, pa da bi time počinili prekršaj iz čl.13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kažnjiv po istom članku označenog Zakona. 

Policijska postaja Velika Gorica podnijela je protiv obojice radnika HEP-a 20. lipnja 2017. godine optužni prijedlog. I krenula je pravosudna trakavica.

Prekršajni sud u Velikoj Gorici krajem te godine obojicu proglašava krivim, no jedan od njih se žali. Predmet čeka na Visokom prekršajnom sudu tri godine, te taj sud početkom prosinca prošle godine ukida prvostupanjsku presudu i predmet vraća na ponovno suđenje.

No, tijekom ponovnog prekršajnog postupka sudac utvrđuje da je nastupila apsolutna zastara od četiri godine. I to je to – suđenje se ne može nastaviti.

Zašto je predmet stajao na jednom sudu tri godine nikada nećemo doznati. I nije u ovoj priči najbitniji ovaj predmet, nego upravo ta sporost hrvatskog pravosuđa koje ništa nije brža ni u puno važnijim stvarima od jedne žestoke svađe dvojice radnika velikogoričkog HEP-a.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Davorin Horvat
Davorin Horvat
2 years ago

Pravosuđe-rak rana Hrvatskog društva

Ribničan
Ribničan
2 years ago

Od kada je dispečerski centar jedne kompanije javno mjesto?