Pogledajte foto-galeriju s proslave Dana državnosti u Velikoj Gorici: Brojna izaslanstva poklonila se žrtvi poginulih hrvatskih branitelja

dan državnosti
U povodu Dana državnosti vijence na gorički spomenik položila su brojna izaslanstva predvođena onim grada Velike Gorice / Foto: Matej Crnogaća

Dan državnosti obilježen je u nedjelju i u Velikoj Gorici. Posbno je bilo je svečano na platou ispred velikogoričkog gradskog groblja. Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. Uz počasnu stražu Turopoljskog banderija i zvukove Lijepe naše, delegaciju grada Velike Gorice predvodili su gradonačelnik Krešimir Ačkar i njegov zamjenik Neven Karas.

Potom su isto učinili pripadnici Udruge veterana 2. gardijske brigade Gromovi, predstavnici Vatrogasne zajednice, Udruge branitelja, Udruge udovica te Ministarstava obrane i unutrašnjih poslova. Od goričkih političkih stranaka vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici HDZ-a, Mosta i HSP-a.

Na kraju su se svi okupljeni, uz kratku molitvu, prisjetili svih poginulih branitelja i zahvalili im na njihovoj nesebičnoj žrtvi koju su utkali u slobodu Hrvatske i bez kojih ne bismo obilježavali Dan državnosti.

Foto: Matej Crnogaća

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare