Ministarstvo obrane raspisalo natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara: Primaju 200 kandidata na dvije godine

vojnika
Foto: Foto: HKoV/ J. Dedaković

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu, 2. lipnja javni natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu. U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 200 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara s početkom službe 6. srpnja 2021. godine.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske. Posebni uvjeti za prijam su najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. godine, uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare