Građani pod opsadom vrana: Evo kako se možete zaštiti od napada vrana koje su često agresivne i nanose ljudima ozbiljne ozljede

vrana
Foto: Pixabay

Posljednjih dana vrane su u Zagrebu napale više osoba koje su zbog ozljeda morale potražiti pomoć liječnika. Vrana je u gradovima sve više, a razloge treba tražiti u tome što imaju siguran i konstantan izvor hrane. Iz Gradskog ureda za poljoprivredu apeliraju na građane da na lokacijama gdje su vrane aktivne, da se okoliš oko stambenih objekata održava čistim i ne bacaju otpadci hrane, te da se kuhinjski otpad odlaže na za to predviđena mjesta.

– Zbog povećanog broja dojava građana o “napadima” vrana na ljude Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo napominje da se ptice zalijeću (“napadaju”) u ljude i životinje isključivo u iznimnoj situaciji kao kad im je ugroženo mlado u gnijezdu ili je ispalo iz gnijezda, te ga tako štite. To je prirodno ponašanje životinja, stoga savjetujemo građane da dan ili dva izbjegavaju lokaciju gdje se nalazi gnijezdo dok ptić ne odleti iz gnijezda. U situaciji kada je pronađen ispali ptić nije se poželjno približavati lokaciji već istu treba prijaviti službi Gradskog skloništa za nezbrinute životinje Dumovec na tel: 01/2008-354 ili na e-mail: info@dumovec.hr i zastita.divljaci@zoo.hr.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare