Otvorena radna mjesta u Velikoj Gorici: Radnici u građevini, zaštitari, trgovci, konobari i kuhari najtraženiji su i na našem području

radna mjesta
Opasno je raditi na gradilištu / Ilustracija: Gorica.info

Smanjivanjem protuepidemijskih mjera budi se i gospodarstvo, posebno uslužne djelatnosti. Stoga se povećavaju i potrebe poslodavaca za radnicima, a njih – nema dovoljno. Radna mjesta se svakodnevno otvaraju, objavljuju se oglasi, ali odaziv zainteresiranih nije baš velik.

Stoga smo pogledali i kakva je situacija na velikogoričkom području. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na goričkom području trenutačno je aktivno 84 oglasa kojim se traže radnici. Radna mjesta najviše se nude u graditeljstvu i uslužnim djelatnostima – prvenstveno ugostiteljstvu i trgovini.

Ima posla i za zaštitare, trenutačno se za rad na goričkom području u tri oglasa traži ukupno deset zaštitara odnosno zaštitarki.

Čak 19 radnika raznih struka i kvalifikacija traži se za rad u građevini na velikogoričkom području. Osam ih traže u trgovinama, potom šest konobara ili konobarica, te pet kuhara ili kuharica.

Prema tim podacima stanje s potražnjom za radnicima vrlo je slično potrebama na razini čitave Hrvatske. Najtraženiji su konobari/konobarice (aktivno je 840 oglasa), kuhari/kuharice (/36 oglasa), prodavači/prodavačice (aktivno je 527 oglasa)…

Na Hrvatskokm zavodu za zapošljavanje trenutačno je aktivno 8146 oglasa kojima se traži 18.268 radnika. Istodobno u Hrvatskoj je registrirano 135.217 nezaposlenih osoba.

 

guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 month ago

Pohrlili ljudi na plaće od 3 do 4tkn.