Doznajte kolike se zarađuje u Hrvatskoj: U Zagrebačkoj županiji prosječna neto plaća iznosi 7200 kuna, ispred nas je samo Zagreb

plaća
Foto: Zagrebačka županija

Prosječna mjesečna neto plaća u Zagrebačkoj županiji iznosi 7200 kuna i po tome je naša županija na drugom mjestu, odmah iza Grada Zagreba. Granicu od 7000 kuna prosječne mjesečne neto plaće prešala je još samo Primorsko-goranska županija koja je na trećem mjestu, objavili su iz Zagrebačke županije.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih po županijama kretale su se u ožujku od najviših 8593 kune kolika je bila prosječna plaća u Zagrebu, do najnižih 6075 kuna koliko se zarađivalo u Virovitičko-podravskoj županiji. Iza Grada Zagreba slijedi Zagrebačka županija sa 7200 kuna te Primorsko-goranska županija sa7034 kune prosječne mjesečne plaće.

Grad Zagreb prednjači i po broju zaposlenih – njih 339.000, slijedi Splitsko-dalmatinska županija sa 153.000 zaposlenih, Zagrebačka županija je sa 126.000 zaposlenih na trećem mjestu, a više od 100.000 zaposlenih imala je još jedino Primorsko-goranska županija sa 109.000 radnika.

Budući da najnoviji podaci o zaposlenosti ne pokazuju u kojoj županiji ljudi rade, nego imaju li status zaposlene osobe, Zagrebačka županija je zabilježila osjetni skok zaposlenih u odnosu na dosadašnje statističke podatke, dok je primjerice Grad Zagreb, u kojem velik broj stanovnika zagrebačkog prstena radi, zabilježio pad zaposlenosti.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare