Nakon više sunčanih i lijepih dana meteorolozi upozoravaju da nas danas čeka promjena: U nedjelju vjerojatni pljuskovi s grmljavinom

meteorolozi
Meteorolozi najvaljuju vjerojatno pogoršanje vremena u nedjelju s pljuskovima i grmljavinom / Foto: Pixabay

Meteorolozi su upozorili da se u nedjelju, nakon više lijepih i sunčanih dana, vrijeme mijenja. Za naše područje upalio se i meteoalarm koji upozorava na veliku vjerojatnost pljuskova s grmljavinom.

Na stranicama DHMZ-a objavljeno je ovo upozorenje za širu zagrebačku regiju, koje je na snazi u nedjelju od 8 do 21 sat:
Izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine > 70 %
BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Meteorolozi DHMZ-a objavili su sljedeću prognozu:
Promjenljivo, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Vjetar slab, uz nestabilnosti kratkotrajno pojačan sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 25, na Sljemenu od 15 do 17 °C.

Oborine na našem području očekuju se i u ponedjeljak poslijepodne, dok bi utorak i srijeda trebali biti suhi, topli i uglavnom sunčani. U četvrtak i petak, pak, moguća su nova prolazna nevremena s pljuskovima i grmljavinom.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare