Gorička juniorska atletičarka Nina Vuković osvojila sjajno drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske za seniore

atletičarka
Foto: MK Velika Gorica

Na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke vrlo uspješan nastup imala je predstavnica Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, juniorka Nina Vuković. Gorička atletičarka osvojila je drugo mjesto. Nina je trčala trku na 800 m s ponajboljim seniorskim predstavnicama ove discipline u Hrvatskoj, objavili su iz Maraton kluba.

U cilj Nina ulazi kao drugoplasirana u vremenu 2:11,46 min, iza višestruke prvakinje Hrvatske Maje Pačarić, koja je od Nine starija 11 godina. S druge strane, na ovoj trci Nini su u leđa gledale cure s respektabilnim  rezultatima ove discipline: Ivona Zemunik, Sara Vidaković, Tatjana Židov, Petra Grčević i druge. Iz kluba ističu kako je s ovim vremenom Nina po tko zna koji put popravila svoj osobni rekord, a Klubu donijela visokih 959 IAAF bodova.

Prvenstvo je održano 5. i 6. lipnja u Karlovcu na potpuno obnovljenoj atletskoj standardnoj stazi, u organizaciji Atletskog kluba Karlovac.

atletičarka

Atletski klub Velika Gorica

Od ostalih utrka ovog vikenda treba još izdvojiti nastup Nedjeljka Babića na Medvednica trailu, na utrci po stazi Goršćica s 14,7 km dužine i oko 800 metara ukupne visinske razlike. Utrku je uspješno savladao za 1:40:37.

atletičarka
Nedjeljko Babić

Bruno Škrinjarić je pak nastupio na 2. kolu Hrvatske triatlon lige koje se održalo u sklopu 13. Rabskog triatlona u organizaciji Triatlon klub Rab. Utrka je opet bila sprint distance tj. 750 m plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja. Bruno je utrku završio na 10. mjestu u ukupnom poretku te na 1. mjestu u svojoj dobnoj kategoriji.

atletičarka
Bruno Škrinjarić

Već ovoga petka seniore u sklopu Hrvatske atletske cestovne lige članove MK Velika Gorica očekuje ekipni nastup na Karlovačkom ceneru, dok će mlađi članovi Atletske škole sljedećeg vikenda nastupiti na Atletskom mitingu u organizaciji  HAAK Mladost – Zagreb.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za seniore/ke su dostupni ovdje, rezultati Medvednica traila su dostupni ovdje, rezultati Rab triatlona su dostupni ovdje.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare