Incident u goričkom ugostiteljskom objektu: Gost vikao i vrijeđao konobaricu, sud ga kaznio sa 189 kuna zbog narušavanja javnog reda i mira

incident
Incident se dogodio u veljači prošle godine / Ilustrativna fotografija: Pixabay

Općinski sud u Velikoj Gorici presudio je da jedan 54-godišnji Velikoričanin mora platiti 189 kuna jer je u ugostiteljskom objektu narušavao javni red i mir. Incident se dogodio 29. veljače 2020. godine u 20,00 sati.

Gost je galamio na konobaricu i vikao joj ”Marš, marš, šta ti misliš tko si ti, ja sam u svom kvartu, ne možeš mi ništa, j…m ti mater, Bog ti majku j..o”, navodi se u presudi. Zbog toga je Policijska postaja Velika Gorica podnijela sudu optužni prijedlog protiv okrivljenika zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Muškarac je na sudu priznao krivnju. Tog se dana vraćao s prijateljem s pokopa njihovog prijatelja i branitelja, odlučili su popiti piće u kvartu i pošto je stao uz šank koji je bio prazan, konobarica ga je napala da što ima tamo stajati i smetati.

U presudi se navodi kako je konobarica vikala je na njega, što je njega isprovociralo i prvo ju je pitao da što se dere na njega, zbog čega je ona krenula u daljnji konflikt verbalno se obrušavajući na njega. Gost je incident pokušao opravdati time da je konobarica konfliktna osoba koja inače ima neurotične ispade prema gostima. Tvrdio da je vlasnik kafića ne voli zbog toga i htio bi ju otpustiti, ali mu odlično obavlja posao.

Konobarica je pozvala goričku policiju i požalila se da ima problema s gostom. Do dolaska policije gost je popio dva pića i pričekao policiju da ga prijavi za prekršaj. Muškarac je alkotestiran, izmjereno mu je 0,68 promila alkohola u krvi.

Sud je kao olakotnu okolnost uzeo priznanje te osobne i imovne prilike okrivljenika jer je nezaposlen i bez primanja. Muškarac mora platiti i trošak prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 100,00 kn.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare