Na meti lopova svećenik i crkva: Lopov se predstavio kao župljanin koji treba financijsku pomoć, a drugi ukrao milodare i knjigu s oltara

svećenik
Foto: Policija

Zagrebačka policija prijavila je u dva odvojena slučaja 38-godišnjeg muškarca koji je tijekom svibnja prevario i okrao svećenika jedne zagrebačke župe i 34-godišnjaka, kojeg sumnjiče da je dva puta provalio u istu crkvu.

Muškarac koji je prevario i okrao svećenika sumnjiče za dva kaznena djela prijevara i jednog kaznenog djela krađa. Policija sumnja da je 38-godišnjak od 10. do 18. svibnja ove godine u više navrata mobitelom kontaktirao s 52-godišnjim svećenikom. Muškarac se svećeniku lažno predstavio kao pripadnik župe kojemu je prijeko potrebna financijska pomoć – izvijestila je u srijedu zagrebačka policija.

Muškarac je u više navrata dolazio u župu gdje je od svećenika, a sve na temelju izmišljene priče i lažnog predstavljanja, dobio novac koji nije imao namjeru vratiti i to u iznosu od 3300 kuna i 150 eura.

– Nadalje, 18. svibnja prilikom posjete župi iskoristio je nepažnju 52-godišnjeg svećenika i otuđio ključeve njegovog osobnog automobila VW Passat. Kasnije je iz automobila, dok je svećenik držao misu, ukrao torbicu.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 7000 kuna, navode iz policije.

Mlađeg muškarca, 34-godišnjaka, policija sumnjiči za počinjenje dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem. On je 15. travnja oko 19.20 sati došao do župe Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom te uz pomoću odvijača nasilno otvorio metalne kasice za prikupljanje milodara iz kojih je otuđio novac.

Nekoliko je dana kasnije, 27. travnja, ponovno je došao u crkvu i s oltara ukrao vjersku knjigu. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 2500 kuna.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare