Poznate upisne kvote za srednje škole u školskoj godini 2021./22.: Evo koliko će se učenika moći upisati u gimnaziju i srednje škole u Velikoj Gorici

zgrada srednjih škola
Učenici goričke Gimnazije i Srednje strukovne škole nastavu će pratiti u energetski obnovljenoj zgradi / Foto: Zagrebačka županija/Dražen Kopač

Ministarstvo obrazovanja donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. U toj odluci navedeno je i koliko će se učenika upisati u prve razrede gimnazije i srednjih škola u Velikoj Gorici.

Tako će Ekonomska škola upisati ukupno četiri razreda sa 104 učenika – tri razreda za zanimanje ekonomist i jedan za komercijaliste. Gimnazija Velika Gorica upisat će pet razreda u kojima ima mjesta za 140 učenika. Četiri razreda radit će po programu opće, a jedan prirodoslovno-matematičke gimnazije.

Gorička Srednja strukovna škola upisat će osam razreda sa 192 učenika. Većina njihovih programa traje tri godine (automehaničar, pomoćni kuhar i slastičar, instalater grijanja i klimatizacije, frizer, pediker, autoelektričar, elektroinstalater, elektromehaničar, konobar i kuhar), dok obrazovanje za tehničara za mehatroniku i tehničara za vozila i vozna sredstva traje četiri godine.

Umjetnička škola Franje Lučića upisuje pet razreda s 57 djece. U toj se školi obrazuje za zanimanje glazbenika i scenskog plesača.

I na kraju Zrakoplovno tehnička škola Rudolfa Perešina za sljedeću školsku godinu upisat će tri razreda s 84 polaznika. U toj se školi obrazuju mladi za zanimanja zrakoplovni prometnik, zrakoplovni tehničar IRE i zrakoplovni tehničar ZIIM. Svi programi traju po četiri godine.

Natječaj za upis učenika objavljuje se najkasnije do 20. lipnja 2021. godine na mrežnim stranicama i oglasnim pločama srednje škole i osnivača.

Učenici goričke Gimnazije i Srednje strukovne škole nastavu će pratiti u energetski obnovljenoj zgradi. Zahavljujući energetskoj obnovi zgrada je iz energetskog razreda D, prešla u razred A. Troškovi grijanja manji su za 81% što na godišnjoj razini iznosi 320.000 kuna, a u istom postotku bit će smanjena godišnja emisija CO2. Rezultati su to 30,8 milijuna kuna vrijedne energetske obnove kompleksa zgrada velikogoričkih srednjih škola. Zagrebačka županija za ovu je investiciju polovicu sredstava osigurala iz EU fondova, a drugu polovicu u vlastitom proračunu.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare