Komarci su počeli invaziju na Veliku Goricu: Gradska uprava za leteće krvopije pripremila osam akcija zaprašivanja i uništavanja komaraca

tigrasti komarci
Tigrasti komarci su posebno agresivni / Foto: Pixabay

Komarci su na velikogoričkom području na korak od punog pogona. Goričani se stoga pitaju čeka li nas invazija kao i prošle godine. Podsjetimo, lanjsko ljeto je obilježio poprilično neadekvatan odgovor grada na komarce, pa je tadašnja uprava svakodnevno obasipana salvama kritika nezadovoljnih građana.

Gorička gradska uprava ove godine, čini se, nikako ne želi ponoviti lanjske propuste. Stoga će i komarci biti dočekani sa spremnim dezinsekcijskim aktivnostima.

– Grad Velika Gorica i trgovačko društvo Eko standard d.o.o. potpisali su ugovor o povođenju dezinsekcije na području grada. Vrijednost ugovora je 193.930,00 kn bez PDV-a,  odnosno 242.412,50 kn s PDV-om. U tu cijenu uključeno su tri akcije zaprašivanja, koje se odnose na Veliku Goricu, Gradićei i Veliku Mlaku), dvije izvanredne akcije koje će obuhvatiti cijelo područje grada Velike Gorice, te tri akcije larvicidnog tretmana – objašnjava Lana Krunić iz Ureda gradonačelnika.

Tvrtka koja će provoditi dezinsekciju trenutačno izrađuje operativni plan koji će potom dostaviti gradu. Isto tako dužna je tri dana prije provođenja akcije obavijestiti medije, odnosno građane o njenom provođenju.

– Jedna akcija provest će se krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, kada to dopuste vremenske prilike. Treba također napomenuti da je 28. svibnja već odrađena jedna akcija larvicidnog tretmana. Ponavljamo i da je potrebno, kako bi zaprašivanje bilo što učinkovitije, te akcije provoditi u sušnom periodu bez kiše, odnosno u periodu od tri sunčana dana u nizu – zaključuje L. Krunić.

Goričani se, pak, nadaju da će akcije biti učinkovite i da im komarci neće zadavati toliko muke kao lani.

guest
4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
4 months ago

Znači Ribnica ništa. Prošle godine su se samo propeljali bez da su puštali dim. Valjda samo da navigacija zabilježi kilometražu, a zaprašivanje – nula.

Joža
Joža
4 months ago

Kod nas u Kurilovcu ih ima isto puno ko lani. nema šanse navačer sest na terasu, moja žena beži u kuću odmah. krvopije grizu ko lude

laugreano
laugreano
4 months ago

jebo im pas mater

Suzana
Suzana
4 months ago

Mene zanima kako grad kontrolira to zaprašivanje. Firma tvrdi da su zaprašivali, a mi vidimo da komaraca ima ko da nisu