Qatar Airways ovog ljeta leti tri puta tjedno za Zagreb: Zbog globalne pandemije broj turista s Dalekog istoka i dalje je mali

Qatar Airways
Foto: Pixabay

Qatar Airways povećao je broj tjednih letova na liniji između Dohe i Zagreba na tri tjedna leta. Trenutno prometuje svakog ponedjeljka, srijede i subote. Isti broj tjednih letova planiran je kroz cijelu ljetnu sezonu, do kraja rujna ove godine.

Po izbijanju globalne krize uzrokovane pandemijom Qatar Airways suspendirao je letove prema Zagrebu, a zatim je u ljetnom redu letenja prošle godine prometovao jednom tjedno prema Zagrebu, suspendirajući liniju čak i u špici ljetne sezone, piše Croatian Aviation.

Od početka ove godine Qatar Airways uredno prometuje prema Zagrebu, ranije jednom tjedno, dok je broj letova od svibnja povećan na ukupno tri.

Zbog manjeg broja putnika lete manji zrakoplovi

U razdoblju od 12. lipnja do 30. rujna Qatar Airways obavit će 48 povratna leta između Dohe i Zagreba, nudeći ukupno 12.672 sjedala u oba smjera, značajno manje nego u ljeto 2019. godine, što je, s obzirom na nisku potražnju, logično. Na liniji nastavljaju prometovati najmanji zrakoplovi u floti ovog avioprijevoznika, A320 (kapaciteta 132 sjedala).

Iako je kompanija na ovoj liniji u razdoblju od 26. svibnja do 5. lipnja tri puta koristila veće zrakoplove tipa A321, no očito iz tehničkih razloga, s obzirom na to da booking nije bio zadovoljavajuć ni za manje zrakoplove koji su inače najavljeni na ovoj liniji.

Qatar Airways do izbijanja globalne pandemije bio je jedan od glavnih prijevoznika (uz Turkish Airlines, Emirates i Korean Air) kojim su turisti iz Kine, Južne Koreje, Tajlanda, Japana, Australije i drugih zemalja dolazili u Hrvatsku. Spomenete su zemlje još uvijek zatvorene i u ovoj ljetnoj sezoni ne možemo očekivati značajan broj turističkih dolazaka u našu zemlju, što je glavni razlog relativno malog broja tjednih letova ovog avioprijevoznika prema Zagrebu.

Qatar Airways pokrenuo je redovnu liniju prema Zagrebu u svibnju 2012. godine. U početku su se letovi odvijali preko Budimpešte, a ubrzo je kompanija uspostavila direktan let između Dohe i Zagreba te kontinuirano povećavala broj tjednih letova. U ljeto 2019. godine ovaj je avioprijevoznik između Dohe i Zagreba prometovao čak dva puta dnevno, navodi Croatian Aviation.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare