Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao gradilišta: U Ulici Matije Slatinskog završen nogostup, radovi u Tomaševićevoj gotovi početkom kolovoza

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je obišao gradilišta neke od upravo završenih gradskih građevinskih projekata te ona koja su još u tijeku. U društvu Dubravka Katulića, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet, najprije je prošetao novoizgrađenim nogostupom u Ulici Matije Slatinskog, koji će uvelike podići sigurnost pješaka.

– Ovaj je projekt svojevrsni nastavak poboljšanja života u Ulici Matije Slatinskog, koji je počeo izgradnjom obližnjeg parkinga, a završit će se postavljanjem javne rasvjete u parku kako bi se sigurnost pješaka, pogotovo u večernjim i noćnim satima, podigla na još višu razinu. Financijska sredstva će se osigurati rebalansom proračuna ove godine, a realizacija kreće iduće godine – napominje Ačkar i dodaje kako će dovršetkom projekta ovaj dio grada dobiti sasvim novi izričaj.

gradilišta

Potom je na red došla Tomaševićeva ulica, čija je rekonstrukcija u punom jeku. O dinamici radova upoznao nas je pročelnik Dubravko Katulić.

– Rekonstrukcija Ulice Stjepana Tomaševića u duljini od 220 metara podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne mreže, izgradnju oborinske odvodnje, pješačke staze i parkirnih mjesta. U tijeku je prva od dvije faze izgradnje. nakon postavljanja rubnjaka, krenut će druga faza rekonstrukcije prema srednjoj školi. Isto tako rekonstruirat će se i dio Tomaševićeve koja ide prema dječjem vrtiću – zaključuje Katulić i dodaje kako je očekivani završetak radova početkom kolovoza.

Gradonačelnik Ačkar rekao je kako je siguran da će nakon energetske obnove zgrada, sanacije kombiniranog igrališta i izgradnje igrališta za odbojku na pijesku, finalna rekonstrukcija prometnice biti završni dio obnove ovog kvarta s kojim ćemo se ponositi.

Zanimljivo je da se gradonačelnik nakratko susreo i sa Zoranom Lovrićem, predstavnikom stanara Tomaševićeve ulice i novim predsjednikom Gradske četvrti Hrvatski velikani. Lovrić je tadašnjeg v.d. gradonačelnika uporno pozivao u posjet i dijalog tijekom predizborne kampanje. Vjerujemo da su sad, nakon izbora, glave hladnije i tenzije stišane, tako da će se svaki eventualni problem stanara Tomaševićeve u tijeku rekonstrukcije ulice riješiti na obostrano zadovoljstvo.

gradilišta

 

Mladi u Podbrežnici dobivaju moderni poligon za igru

Treća i posljednja postaja bila je Zadarska ulica u Podbrežnici i gradilište tzv. cageballa, odnosno ograđenog „kaveza“ za igranje nogometa. Ačkar je naglasio da je najveći problem bio pronaći adekvatni prostor za realizaciju projekta.

– U suradnji s Vijećem gradske četvrti dogovoren je upravo ovaj prostor u Zadarskoj ulici, jer će ga moći koristiti i djeca iz obližnjeg dječjeg vrtića, pogotovo kad je njihovo igralište blatnjavo nakon kiše. Podloga od umjetne trave dobra je za djecu, a što je najvažnije – noge će ostati suhe. Osim ovog projekta, u Podbrežnici smo odradili još neke stvari – proširili smo parkirne kapacitete u Šibenskoj ulici, a to ćemo uskoro učiniti i u Varaždinskoj i Osječkoj ulici – istaknuo je Ačkar.

gradilišta

Direktor VG Komunalca Jurica Mihalj upoznao nas je s karakteristikama ovog igrališta.

– Dimenzija 20 x 10 metara ovo će biti prvo ovakvo igralište u Velikoj Gorici. Dokaz je to da osluškujemo potrebe mladih za suvremenim trendovima u sportu i rekreaciji. Strojni iskop je obavljen, materijal je nasut i trenutno se izvode radovi na betoniranju. Čeka se isporuka čelične konstrukcije i umjetne trave te ograde. Ukupna investicija teška je oko 120 tisuća kuna – završava Mihalj.

Očekuje se da će radovi biti gotovi za otprilike mjesec dana, kad će cageball ugostiti prve korisnike.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare