Pravomoćna presuda: Žena ide u zatvor na sedam mjeseci zbog pokušaja krađe iako nije ništa ukrala. Ključ od kuće pronašla je ispod otirača

presuda
Foto: Pixabay

Tatjana mora u zatvor na sedam mjeseci zbog krađe. Da stvar bude bolja, Tatjana nije ništa ukrala. Pravomoćna je to presuda zagrebačkog Županijskog suda.

Tatjana je ušla u kuću na zagrebačkom području na način da je uzela ključ koji je pronašla ispod otirača. Vlasnici kuće u tom trenutku su bili izvan kuće. Otišla je u spavaću sobu i tada su se vratile vlasnica kuće i njezina kći.

Oštećena vlasnica tvrdila je na sudu da su dvije ladice u komodi u spavaćoj sobi bile otvorene, a prije njezinog izlaska iz kuće bile su zatvorene.

Sud je kao olakotnu okolnost naveo kako je kazneno djelo ostalo u pokušaju, dok je kao otegotno uzeo ranije presude za istovrsna kaznena djela, a ovu pljačku je Tatjana počinila jer je bez sredstava za život i nezaposlena.

U presudi se navodi kako do sada vođeni kazneni postupci i izrečene kazne nisu u dovoljnoj mjeri utjecale na optuženicu da ne čini kaznena djela.

Tatjana se žalila na presudu zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, ali je Županijski sud potvrdio presudu nižeg suda i Tatjana mora sedam mjeseci u zatvor.

 

guest
3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
1 year ago

Reži ruke.

Joža
Joža
1 year ago

A kolko bi zatvora trebali dobiti ovi što su pokrali miljune kuna??? Oni su na slobodi i niko ih ništa ne pita

Ribničan
Ribničan
1 year ago
Odgovori na  Joža

Oni kroje zakone.