Brončani Velimir Šandor i Nataša Sobočan na prijemu kod gradonačelnika Ačkara: Vi dajete drugim osobama s invaliditetom dodatnu snagu i motiv

Foto: Matej Crnogaća

Bacačica kugle Nataša Sobočan i bacač diska Velimir Šandor osvojili su brončana odličja za našu paraatletsku reprezentaciju na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Poljskoj. Uspjeh je tim veći ako se zna da je na prvenstvu nastupilo čak 700 sportaša iz 43 zemlje. Prvenstvo je poslužilo i kao indikator za predstojeće paraolimpijske igre u Tokiju, a prema pokazanim rezultatima možemo se nadati odličnim rezultatima iz Japana.

Povodom još jednog uspjeha naših sportaša, uz prigodne darove organiziran je i svečani prijem u Gradskoj upravi. Uz Natašu Sobočan i Velimira Šandora, prijem su uveličali i predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice Mirjana Lučić te trener Ivan Čengić.

Ačkar: Vi promovirate naš grad

Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa svojim zamjenikom Nevenom Karasom zahvalio je Nataši i Velimiru na svim dosadašnjim uspjesima kojima promoviraju sebe, ali i svoj grad.

– Treća mjesta na Europskom prvenstvu uistinu su velika stvar, uz Natašin osobni rekord i Velimirovu izborenu vizu za Tokio. Vi ste najbolji ambasadori Velike Gorice u svijetu, a svojim rezultatima dajete i drugim osobama s invaliditetom dodatnu snagu, volju i motiv te tako pomičete granice. Iz dana u dan dokazujete da ništa u životu nije nemoguće, ma koliko izgledalo teško. Želimo vam biti podrška na daljnjem putu kao i do sada te da osiguramo maksimalnu infrastrukturnu podršku za sve vaše potrebe kako bismo vam zahvalili za sve vaše uspjehe i rezultate – ističe Ačkar.

nataša sobočan

Nataša Sobočan je istaknula kako je zadovoljna nastupom i rezultatom iz Poljske, tim više što je eliminacijskim natjecanjem morala i izboriti europsko prvenstvo.

– Nadam se da sam opravdala povjerenje izbornika. Preda mnom je nastavak napornog rada i pokušaj ostvarivanja što boljih rezultata u budućnosti – zaključila je Sobočan.

Velimir Šandor je istaknuo da nastup u Poljskoj shvaća kao dobro odrađeni posao pred najvažnije natjecanje u godini, a to su paraolimpijske igre u Tokiju.

– Malo mi je žao što nijedan od šest hitaca nije odletio preko 20 metara, ali tu sam daljinu sačuvao za Tokio. Zadnjih nekoliko natjecanja sam stalno oko 20 metara i to je jako dobar pokazatelj da dobro radimo. Formu planiramo za vrhunac sezone i nastup u Tokiju. Vjerujem da tamo disk može jako daleko odletjeti i da će to biti dovoljno za olimpijsku medalju, unatoč vrlo jakoj konkurenciji – optimistično razmišlja Šandor.

Mirjana Lučić zahvalila Gradu na stalnoj pomoći

Uz Natašu Sobočan i Velimira Šandora, o ovom velikom sportskom uspjehu govorila je i Mirjana Lučić, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice.

– Kao sportašica znam koliko je ovo veliki uspjeh i što su sve njih dvoje trebali napraviti za ovaj rezultat. Osobama s invaliditetom je puno teže doći do ovakvog uspjeha i zahvalila bih Gradu na stalnoj pomoći bez koje ne bismo mogli normalno funkcionirati. Sretna sam jer je netko prepoznao rad i trud osoba s invaliditetom – ističe Lučić.

nataša sobočan

Na kraju je istaknuto kako će Velika Gorica krajem srpnja na gradskom stadionu biti domaćin važnog reprezentativnog natjecanja, kako bi naši paraolimpijci završno provjerili svoje rezultate i formu prije samog odlaska u Tokio.

nataša sobočan

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare