ZET traži veću subvenciju od Velike Gorice za javni gradski prijevoz: Gradonačelnik Ačkar poručio da se neće dati ucjenjivati

zet
Foto: Gorica.info

Ugovor koji Velika Gorica ima sa ZET-om za javni gradski prijevoz je istekao i sada je iz te zagrebačke tvrtke stigao novi prijedlog poslovne suradnje. Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice o tome je govorio u emisiji Studio 4.

Na pitanje hoće li građani Velike Gorice ostati bez ZET-ovih gradskih linija, gradonačelnik je rekao kako je desetogodišnji ugovor sa ZET-om istekao te kako je isti poslao zahtjev za subvencijom od gotovo 100 posto većom nego do sada, a iznosi 4,5 milijuna kuna od 1. srpnja.

zet

– To smatram svojevrsnom ucjenom. Mi Zagrebu isporučujemo vodu i nije mi palo na pamet da povisim cijenu vode prema građanima susjednog grada, naglasio je Ačkar.

– Očekujem sastanak s novoizabranim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i nadam se da će on, za razliku od ZET-a, imati konstruktivniji i realniji prijedlog za sve naše sugrađane, zato što se mi nećemo dati ucjenjivati, ističe gradonačelnik Velike Gorice i dodaje kako je u potpisu ove odluke ZET-a stara struktura bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

U Velikoj Gorici radimo 16 sati dnevno

Rekao je kako nema vremena za opuštanje stoga što je Velika Gorica šesti grad po veličini u Hrvatskoj, koji ima povijesne projekte te gradonačelnik mora raditi 16 sati dnevno.

– U Velikoj Gorice se i nakon izbora nastavilo raditi punim kapacitetom i sve ono što su sugrađani mogli čuti u predizbornom periodu, trudit ćemo se da se i realizira u najkraćem roku, naglasio je.

Gradonačelnik je rekao kako postoji većina s koalicijskim partnerima u Gradskom vijeću. Kako kaže bez Gradskog vijeća se grad ne može razvijati.

Ačkar je naglasio da je od prvog trenutka kada je istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika rekao kako neće reći ni jednu lošu riječ o svojim protukandidatima te kako se neće u kampanji baviti njima.

– Građani žele sigurnost i napredak. Ljudima je dosta populizma i podjela. Na temelju rezultata koji sam postigao jasno je da građani priznaju vrijeme provedeno s njima i osluškivanje problema te rješavanje njihovih problema, naglasio je Ačkar.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare