VIDEO Motociklist bježao policijskom presretaču: Vozio 200 kilometara na sat, pao i slomio nogu

motociklist
Foto: Policija

Policijski presretač uočio je u četvrtak nešto poslije 15 sati kod tunela Sv. Kuzam na autocesti A7 motocikl koji je pretekao vozilo u kojem su bili policajci. U namjeri zaustavljanja motociklista policajci iz presretača koristili su sirenu i rotirku, no motociklist nije reagirao. Nastavio je vožnju i povećao brzinu kretanja motocikla, navode iz policije.

– Izmjerena je brzina kretanja motocikla od 192 do gotovo 200 km/h, iako je na toj dionici autoceste A7 brzina ograničena na 100 km/h. Vozač se nije zaustavljao, već je na čvoru Hreljin skrenuo prema DC-501, u smjeru Oštrovice, povećavajući razmak između motocikla i presretača – stoji u policijskom izvještaju. Policajci su također uočili da je na motociklu dio registracije prekriven naljepnicom.

– Kako ne bi ugrozili sigurnost prometa, policijski službenici prestali su s uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova te usporili vožnju presretača – priopćila je PU primorsko-goranska.

Presretač je nastavio voziti u smjeru kojim se odvezao motociklist, a nakon određenog vremena naišli su na prometnu nesreću. Utvrđeno je da je u njoj sudjelovao upravo motociklist koji im je bježao, 47-godišnji hrvatski državljanin.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo zbog prebrze vožnje. Motociklist je u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom, izletio s ceste i udario u zaštitnu ogradu. Vozaču je liječnička pomoć pružena u KBC-u Rijeka, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen, ima prijelom noge.

Podnose optužni prijedlog

Protiv 47-godišnjaka bit će podnesen optužni prijedlog, a zbog sumnje na krivotvorenje registracijske pločice bit će provedeno kriminalističko istraživanje.

– S obzirom na očekivani pojačani promet policija će u narednim danima intenzivno nadzirati brzinu kretanja vozila i činjenje težih prometnih prekršaja, posebice onih koji dovode do prometnih nesreća s težim posljedicama. Stoga se i ovom prilikom pozivaju vozači, ali i ostali sudionici u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa – poručuju iz policije.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare