Policija objavila detalje akcije u kojoj je uhićen voditelj iz GSKG-a: Namještao poslove vlasnicima tvrtki, a oni mu zauzvrat renovirali stan

GSKG
Foto: policija

Policija je otkrila za što sumnjiči četvero uhićenih u velikoj akciji u Zagrebu, među kojima je i voditelj Odjela za hitne intervencije GSKG-a. Za primanje mita osumnjičen je 54-godišnji voditelj pri GSKG-u, a troje ljudi osumnjičeno je za davanje mita.

Među četvero uhićenih je 54-godišnji voditelj Odjela za hitne intervencije u GSKG-u Zagrebačkog holdinga kojega se sumnjiči za primanje mita, a 49-godišnjak, 51-godišnjak i 57-godišnjak osumnjičeni su za davanje mita. Voditelj iz GSKG-a je, također, i predsjednik povjerenstva za listu izvoditelja radova tog trgovačkog društva.

Policija sumnja kako je od početka prošle godine do sredine lipnja 2021. godine u Zagrebu, osumnjičeni 54-godišnjak s ostalim osumnjičenicima dogovorio da će njihovim trgovačkim društvima i obrtima osigurati građevinske i poslove hitnih intervencija na zgradama kojima upravlja GSKG.

Pokazivao im ponude drugih izvođača

Dogovorili su i da će požurivati naplatu računa te osigurati pružanje drugih usluga, pod uvjetom da mu trojac zauzvrat isplati dogovoreni postotak od vrijednosti dodijeljenog posla, na što su oni pristali.

Voditelj Odjela za hitne intervencije na različite je načine pogodovao određenom broju trgovačkih društava i obrta koji se bave građevinskim radovima, održavanjem zgrada te hitnim intervencijama. Policija sumnja da je tvrtkama pokazivao ponude ostalih ponuđača kako bi vlasnici prijavljenih društava mogli prilagoditi i dostaviti povoljniju ponudu.

Osim toga, sumnja se i da je osumnjičenog 49-godišnjaka obavještavao o aktualnim građevinskim poslovima i pokazivao mu ponude drugih ponuditelja. Koristeći svoj položaj i utjecaj, dogovarao mu je poslove i prije nego što bi bile pribavljene ponude drugih zainteresiranih izvođača. On mu je zauzvrat davao novac i rekonstruirao stan, bez naplate radova.

Uhićeni voditelj u GSKG-u je u zaposlio i suprugu 49-godišnjaka u gradskom trgovačkom društvu preko agencije, a krajem studenog 2020. godine omogućio joj je i ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Zauzvrat mu je 49-godišnjak obavio rekonstrukciju stana.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare