Završena obnova Odranske ulice u Donjoj Lomnici vrijedna 7,49 mil. kuna: Ulicu obišao gradonačelnik Ačkar, za promet se otvara u ponedjeljak

donjoj lomnici

Završeno je uređenje Odranske ulice u Donjoj Lomnici. Ulica je kompletno rekonstruirana, izgrađena je pješačka i biciklistička staza, promijenjena je sva komunalna infrastruktura. Ta ulica spaja Donju Lomnicu s Gradićima.

– Ovo je deseto naselje koje je dobilo nogostup u proteklih nekoliko mjeseci. To je izrazito bitno zbog školske djece i svih onih sudionika u prometu. Zahvaljujem svim žiteljima Petrovine Turopoljske i Gradića jer su tijekom radova morali duže putovati do škola, fakulteta i radnih mjesta. U ponedjejak ćemo obaviti tehnički pregled i cesta se vraća u promet. Dakle, vožnja ovom cestom bit će omogućena od ponedjeljka nakon tog pregleda – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

donjoj lomnici

Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca kazao je da je izgrađeno 695 metara nove prometnice u Donjoj Lomnici.

– Rok izgradnje ugovoren s naručiteljem bio je 130 dana, a radovi su završeni za samo 65 dana odnosno za 50 posto ugovorenog roka. Čestitam svim izvođačima na čelu s VG Komunalcem, svim djelatnicima onima koji su ovdje provodili dane. Posao je odrađen vrlo dobro, nadam se da će svi korisnici biti zadovoljni. Vrijednost radova je 7,49 milijuna kuna s PDV-om.

Predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica Milivoj Dijanežević  zahvalio se Gradu i gradonačelniku na podršci koju je dao i i što je uvrstio ovaj veliki projekt u proračun.

– Ova cesta nam puno znači, cesta je  promijenila vizualni izgled ulaza u naše mjesto, cesta je spojila našu župu Lomnicu, Gradiće i Petrovinu, donijela je sigurnost posebno naših pješaka i biciklista i približila naše mjesto našem gradu Velikoj Gorici. S cestom smo dobili i svu novu komunalnu infrastrukturu, plin, vodu, odvodnju, kanalizaciju – istaknuo je Dijanežević.

donjoj lomnici

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare