Nakon nešto manje vrućeg vikenda od danas novi toplinski val: Vrhunac će biti u utorak, ali u četvrtak možda stigne pravo olakšanje od vrućina

čiče toplinski val
Goričani koji toplinski val žele “preskočiti“ osvježenjem u jezeru Čiče moraju biti pažljivi jer jezero nije uređeno za kupanje / Foto: Gorica.info

Nakon nešto ugodnijeg vikenda, od danas će naše krajeve zapljusnuti novi toplinski val. Temperature će opet preskakati 35 stupnjeva Celzijevih, noći će biti vrlo tople, ali u drugom dijelu tjedna, pokazuju sedmodnevne prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda, moglo bi nas razveseliti puno ugodnije vrijeme.

Novi toplinski val

Konkretnije, već danas će biti za nekoliko stupnjeva toplije nego prošlog vikenda. Time će početi novi toplinski val na širem zagrebačkom i velikogoričkom području. Ponedjeljak će obilježiti najviše dnevne temperature koje ipak neće prijeći 35 stupnjeva, no i bez toga bit će vruće. Uslijedit će neugodna vruća noć s temperaturama iznad 20 stupnjeva.

U utorak bi, pokazuju prognoze, trebao uslijediti toplinski vrhunac u ovom valu. Već ujutro bit će iznad 30 stupnjeva Celzijevih, a od 14 do 17 sati temperatura bi se mogla popeti do 37 stupnjeva. Nakon toga će uslijediti još jedna vruća noć u kojoj će biti teško zaspati jer se živa u termometru neće spustiti ispod 25 stupnjeva.

Drugi dio tjedna ugodno iznenađenje?

U srijedu se vrućine nastavljaju, ali ipak za pokoji stupanj manje nego u utorak. Srijeda bi trebala biti slična današnjem danu.

Potom, pokazuju trenutačne prognoze DHMZ-a, moglo bi uslijediti svojevrsno olakšanje. Najviše dnevne temperature u drugom dijelu tjedna na našem području ne bi trebale biti više od 27 stupnjeva, a tijekom noći trebale bi se spustiti i ispod 20 stupnjeva što bi, pak, trebalo jamčiti lakše spavanje i kvalitetniji san.

Za čitav tjedan zasad nema naznaka nevremena, jačeg vjetra ili padalina.

Pripazimo na sebe i svoje bližnje

Treba, međutim, reći kako su sedmodnevne prognoze manje precizne od onih za kraći rok, ali se treba isto tako nadati da su prognostičari u pravu i da će nas nakon još jednog toplinskog vala dočekati malo olakšanja.

No, pred nama su barem tri vruća dana. Podsjetite se kako se trebate ponašati u vrijeme velikih vrućina, te kako pomoći sebi i svojim bližnjima, a savjete možete pročitati ovdje.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare