Obavijest pacijentima iz Agencije za lijekove: S tržišta se povlače dva poznata lijeka protiv bolova Ibuprofen i Tramadol od Farmala

lijeka
Foto: Gorica.info

Hrvatska agencija za lijekove objavila je da se s tržišta povlače dva poznata lijeka protiv bolova – Ibuprofen Farmal 200 mg tablete i Tramadol Farmal 150 mg tablete. Tvrtka Farmal nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijekova, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje dvije serije ovih lijekova s tržišta Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Povlači se Ibuprofen serije 181010 roka valjanosti listopad 2021. godine i Tramadol serije A3B022 roka valjanosti do veljače 2022. godine. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedene serije se povlače iz regulatornih razloga, a u skladu sa Zakonom o lijekovima prema kojem serija lijeka može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako joj prije ne istekne rok valjanosti.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje ovih lijekova ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta, ističu iz Agencije za lijekove.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare