Sedam mjeseci nakon tragedije na A1: Podignuta optužnica protiv vozača koji je tegljačem usmrtio četvero ljudi na zaustavnom traku

optužnica
Ilustrativna fotografija: Pixabay

Sedam mjeseci nakon teške nesreće u kojoj je poginulo četvero ljudi, a dvoje teško ozlijeđeno, podignuta je optužnica protiv 54-godišnjeg vozača tegljača. Nesreća se dogodila na 19. kilometru autoceste A1 u smjeru Karlovca.

Optužnica tereti 54-godišnjaka da je izazvao prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale četiri osobe na način što je 21. studenog 2020. u 7,19 sati upravljao teretnim vozilom s priključnim vozilom kolnikom autoceste A1 Zagreb–Karlovac, te dolaskom do 19.-tog kilometra nije se kretao sredinom obilježene prometne trake.

Tereti ga se da je skrenuo udesno na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, uslijed čega je naletio na osobno vozilo marke VW Transporter koje je bilo propisno zaustavljeno zbog kvara s uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika tako da se većim desnim dijelom nalazilo na mekom terenu, a manjim lijevim dijelom na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi. U kombiju je u tom trenutku bilo sedam putnika.

Kombi vozilo je od siline naleta odbačeno prema naprijed i u desno te je pritom naletjelo na putnika iz tog osobnog automobila koji se u trenutku nesreće nalazio ispred vozila, uslijed čega je on odbačen na meki teren, dok se osobno vozilo nakon zanošenja i prevrtanja zaustavilo na mekom terenu prevrnuto na krov.

Teretno vozilo s priključnim vozilom je, nakon naleta na osobno vozilo, sletjelo na meki teren te se prevrnulo na lijevu bočnu stranu, pri čemu se priključno vozilo prevrnulo na prethodno navedenog putnika, uslijed čega je taj putnik zadobio mnogostruke teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Troje putnika koji su bili u zaustavljenom osobnom vozilu VW Transporter zadobilo je mnogostruke teške tjelesne ozljede koje su dovele do njihovog smrtnog ishoda na mjestu nesreće, dok je dvoje putnika zadobilo teške tjelesne ozljede.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare