Oglasio se meteoalarm za naše područje: Pripazite jer meteorolozi upozoravaju da su tijekom noći i ujutro mogući grmljavinski pljuskovi

meteorolozi
Meteorolozi najvaljuju vjerojatno pogoršanje vremena u nedjelju s pljuskovima i grmljavinom / Foto: Pixabay

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na moguće pogoršanje vremenskih prilika tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak. Na to također upozorava i meteoalarm koji je upalio žuto svjetlo za šire područje Zagreba i Velike Gorice.

Konkretno, radi se o mogućim grmljavinskim pljuskovima na našem području. Evo što je navedeno na internestkoj stranici DHMZ-a:

Atletski klub Velika Gorica

Lokalno mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Vjerojatnost grmljavine više od 60 posto. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Upozorenje se odnosi na vrijeme od tri do devet sati u ponedjeljak ujutro. Meteorolozi za ostatak ponedjeljka predviđaju postupno razvedravanje od sredine dana. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 18, a najviša između 24 i 26 °C.

Posljednji puta žuti meteoalarm oglasio se 25. lipnja i upozorio na moguća jača grmljavinska nevremena. Iz Velike Gorice vidjela se na sjeveru prijeteča masa tmastih oblaka, ali oni su, na sreću, obišli naš kraj. Iste sreće nisu bili stanovnici na području Požege kojima je snažno nevrijeme i tuča nanijelo znatne štete.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare