Mercedesom bježao policijskom presretaču autocestom: Vozeći brzinom od 250 kilometara izletio s ceste. Ozlijeđen vozač i dijete

presretaču
Foto: Policija

Vozač mercedesa, 38-godišnji državljanin BiH, bježao je vozilom policijskom presretaču po autocesti A3. Vozeći brzinom od 250 km/h izgubio je nazor nad automobilom, udario u prometni znak i ploču te zaštitnu ogradu. U nesreći je lakše ozlijeđen vozač i dijete, objavila je policija.

– U prometnoj nesreći koja se u subotu popodne dogodila na autocesti Zagreb – Lipovac lakše su ozlijeđeni vozač mercedesa s njemačkim registracijama i dijete koje se nalazilo u automobilu. Vozaču je naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca – izvijestili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Kako navodi policija, u subotu u 14:45, 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom mercedes njemačkih registracijskih oznaka krećući se lijevom prometnom trakom autoceste te je, iako je desna prometna traka bila slobodna, davanjem svjetlosnih i zvučnih signala požurivao vozilo ispred sebe. Međutim, vozilo koje je požurivao je bio – policijski presretač.

Atletski klub Velika Gorica

Nakon što je obišao policijsko vozilo, policajci su utvrdili da se kretao brzinom od 250 km/h te su, upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila, vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi.

Umjesto zaustavljanja, vozač je naglo povećao brzinu te zbog nepropisnog kretanja vozila i nedopuštene brzine prilikom prelaska u prometnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja izgubio nazor nad automobilom i udario u prometnu opremu i ploču te zaštitnu ogradu.

U nesreći je oštećen i policijski presretač u koji su udarile krhotine razbijenog stakla s mercedesa.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare