Prvenstvo Hrvatske u atletici za juniore i juniorke: Nina Vuković iz MK Velika Gorica osvojila dvostruko zlato

vuković
Foto: MK Velika Gorica

Boje Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za juniore/ke, koje je održano u Čakovcu, branili su juniorke  Nina Vuković na 400 m i 800 m, Anja Petračić na 3000 m sa zaprekama, Lucija Sever na 800 m, i junior Martin Marčec na 5000 m.

Prvi  dan natjecanja donosi zlato Nini Vuković u disciplini 400 m. Kroz cilj prolazi superiorno s vremenom 56,01 sekunde, i na taj način postaje juniorska prvakinja Hrvatske, a iza sebe ostavlja više od 20 natjecateljica, izvijestili su iz MK Velika Gorica.

Druga predstavnica Atletske škole, Anja Petračić, trčala je trku 3000 m sa zaprekama i u ciljnu crtu prelazi kao sedmoplasirana natjecateljica ove zahtjevne discipline s vremenom 14:25,88 minute.

Atletski klub Velika Gorica

vuković

Drugog dana Prvenstva Hrvatske na tartan stazu prvo su istrčale Nina Vuković i Lucija Sever u disciplini 800 m za juniorke, koje su bile raspoređene u dvije jakosne skupine s ukupno 19 natjecateljica.

Na ovoj dionici Nina je apsolutno kontrolirala trku od starta do ulaska u cilja  s vremenom  2:11,84 minute, i odnosi titulu najbolje Hrvatske juniorske osamsto-metrašice. Na istoj trci Lucija Sever zauzima 16. mjesto s rezultatom 2:37,52 minute. Nakon cura u trci na 5000 m nastupio je i junior Martin Marčec te zauzima 6. mjesto s vremenom 17:56.18.

vuković

Nakon više od trideset različitih pojedinačnih, ekipnih i nastupa u štafetnim i kros trkama te na Prvenstvima Hrvatske (u dvorani i na atletskoj stazi), atletskim mitinzima i atletskoj ligi – sjever, uz ukupno 195 pojedinačnih nastupa članova Atletske škole mladi atletičari odlaze na kraći, ali zasluženi odmor. Već kroz desetak dana svi se vraćaju redovitim treninzima, a prvi službeni nastup na atletskoj stazi na rasporedu je 28. i 29. kolovoza kada će se održati 5. kolo Hrvatske atletske lige – sjever.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare