VG Vodoopskrba objavila novi natječaj za projektiranje i izgradnju goričkog pročistača: Hoće li se opet javiti Elektrocentar Petek?

pročistač

VG Vodoopskrba objavila je u Oglasniku javne nabave novi natječaj za projektiranje i rekonstrukciju goričkog pročistača otpadnih voda. Procijenjena vrijednost radova je 97,3 milijuna kuna bez PDV-a. Tko sve želi graditi pročistač doznat ćemo 1. rujna ove godine kada će se otvoriti pristigle ponude.

Kako su u petak izvijestili iz VG Vodoopskrbe, odustalo se od spajanja na zagrebački pročistač jer je detaljna analiza projekta pokazala kako je ipak potrebno rekonstruirati velikogorički.

– Razlozi za to leže u činjenici da je sukladno Planu provedbe vodnokomunalnih direktiva (Direktive EU) i Pravilniku o graničnim vrijednostima emisija otpadnih voda, obaveza VG Vodoopskrbe nadograditi UPOV Velika Gorica s III. stupnjem pročišćavanja što je prema Studiji izvedivosti i Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava provedeno kroz EU projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“, dok je zagrebački uređaj na II. stupnju pročišćavanja. Također, centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba je pod koncesijom koji uvjetuje cijenu pročišćavanja – navodi se u priopćenju.

Atletski klub Velika Gorica

Iz VG Vodoopskrbe nadalje tvrde kako je njima i Gradu Velikoj Gorici od iznimne važnosti omogućiti građanima kvalitetniju i jeftiniju uslugu te je stoga raspisan natječaj za rekonstrukciju goričkog uređaja.

Prvi natječaj za pročistač je poništen sredinom listopada prošle godine. Kao službeni razlog je navedeno to što su obje ponude, Strabaga AG i Elektrocentra Petek, bile daleko veće od procijenjene vrijednosti nabave. Strabag AG je ponudio cijenu od 139,9 milijuna kuna bez PDV-a, a Elektrocentar Petek 118,9 milijuna kuna bez PDV-a.

A pravi razlog se krio u sumnji u namještanje natječaja zbog čega su u Remetincu nekoliko mjeseci proveli prvi čovjek Velike Gorice Dražen Barišić, vlasnik Elektrocentra Petek Kreško Petek i tadašnji direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac, koji je prvi izišao iz istražnog pritvora.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare