Izvor blizak Draganu Periću, bivšem šefu VG Komunalca: Uređivanje ceste u Gustelnici nisu platili Zagrepčani nego Grad Velika Gorica

periću
Milan Bandić i Dragan Perić u obilasku nekog od brojnih gradilišta na kojima su radile Zagrebačke ceste / Foto: zagreb.hr

Uređivanje jedne seoske ceste na području Velike Gorice, a kojeg su obavili radnici Zagrebačkih cesta, digao je poprilično prašine u javnosti. Priču su otvorili novinari Net.hr-a.

Oni su stavili pod novinarsko povećalo taj posao propitujući što Zagrebačke ceste rade na području susjednog grada i zašto uređuju cestu koja vodi i do vikendice punca Dragana Perića, bivšeg predsjednika Uprave VG Komunalca koji je prije otprilike dvije godine došao na čelo Zagrebačkih cesta. Na kraju je i pitanje tko je platio taj posao.

Iz krugova bliskih Draganu Periću demantiraju da se radi o nekom pogodovanju, a posebno odbacuju tvrdnje kako je taj posao plaćen novcem Zagrepčana. Zagrebačke ceste su, naime, podružnica u sklopu megakompanije Zagrebački Holding koja je u vlasništvu Grada Zagreba.

Dakle, iz krugova bliskih Periću objašnjavaju kako Zagrebačke ceste obavljaju i poslove na osnovi ponude po tržišnom principu i to ne samo u Zagrebu nego u čitavoj regiji. Takav posao je obavljen i u Gustelnici na području Velike Gorice.

– Cesta u Gustelnici je javni put, star preko 100 godina, povezuje Grad Veliku Goricu i Kravarsko, redovito se održava od strane lokalne samouprave Grada Velike Gorice i Hrvatskih šuma, a u konkretnom slučaju nije uređena na račun Podružnice Zagrebačke ceste niti građana grada Zagreba – objašnjavaju ljudi bliski D. Periću.

Dakle, tvrde, mjesni odbor Dubranec uputio je upit Zagrebačkim cestama jer jedino ta tvrtka raspolaže tipom materijala potrebnim za uređenje ceste u Gustelnici. Radilo se o nasipavanju a ne o asfaltiranju ceste. Cesta u dužini 1500 metara nasipana je slojem frezanog asfalta, odnosno otpadnog asfalta koji nastaje skidanjem kod obnove asfalta na drugim cestama.

– Nakon nasipavanja Podružnica Zagrebačke ceste ispostavila je račun Gradu Velika Gorica koji je taj račun podmirila u cijelosti. Dakle, radovi nasipavanja frezanog asfalta na cesti Gustelnica nisu financirani sredstvima Zagrebačkih cesta već su Zagrebačke ceste naručen materijal naplatile i time uprihodile konkretna novčana sredstva. Inicijativu za nasipavanja ceste frezanim asfaltom dalo je Vijeće mjesnog odbora Dubranec, a ne gospodin Perić niti Zagrebačke ceste, obzirom da cestom Hrvatske šume d.o.o. odvoze trupce kamionima iz šume. Od toga se diže velika prašina, sve kako bi se poboljšali uvjeti života tamošnjih obitelji, a ne kako bi se „asfaltirala cesta“ do vikendice punca direktora Dragana Perića – zaključuje izvor blizak Draganu Periću.  

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare