Online anketa Gorice.info: Većina anketiranih želi da Velika Gorica dobije vlastite registarske oznake VG, no trećina je ipak protiv te inicijative

registracija vg
Kada će na autima na parkingu u Kolarevoj ulici osvanuti VG oznake? / Foto: Gorica.info

Kad je prije dvadesetak dana gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar najavio mogućnost da naš grad dobije vlastite registarske oznake VG ta se tema ponovno vratila u svojevrsnu javnu raspravu.

Ačkar: Bitan dio identiteta Velike Gorice

– Jako je bitan identitet Velike Gorice kao metropole Turopolja. Znate da puno manja mjesta imaju svoje registarske oznake. Nikako to ne bih htio uvesti i predložiti bez referenduma koji ćemo provesti prema građanima. Ako se oni slože ja bih osobno volio da Velika Gorica ima svoje registarske oznake – kazao je Ačkar najavljujući mogući online referendum.

Gorica.info to je pitanje postavila u online anketi. Nju je u proteklih desetak dana ispunilo petstotinjak naših čitatelja. Kao što smo i pretpostavljali ne postoji jedinstvena potpora ideji uvođenja VG registracija. No, rezultati jasno pokazuju da većina anketiranih podupire tu ideju.

Atletski klub Velika Gorica

Dakle, 58% anketiranih misli da Velikoj Gorici treba vlastita registarska oznaka, dok je 32% decidirano protiv takve mogućnosti. Tri posto anketiranih ne zna odgovor na to pitanje, dok šest posto misli da registracijska oznaka sama po sebi ne znači da je neko mjesto više ili manje grad.

Ako registraciju imaju Križevci, Daruvar ili Slatina stvarno je vrijeme za VG tablice

Evo popisa svih registarskih oznaka u Hrvatskoj: BM – Beli Manastir, ČK – Čakovec, DA – Daruvar, DE – Delnice, DJ – Đakovo, DU – Dubrovnik, GS – Gospić, IM – Imotski, KA – Karlovac, KC – Koprivnica, KR – Krapina, KT – Kutina, KŽ – Križevci, MA – Makarska, NA – Našice, NG – Nova Gradiška, OG – Ogulin, OS – Osijek, PU – Pula, PŽ – Požega, RI – Rijeka, SB – Slavonski Brod, SK – Sisak, SL – Slatina, ST – Split, ŠI – Šibenik, VK – Vinkovci, VT – Virovitica, VU – Vukovar, VŽ – Varaždin, ZD – Zadar, ZG – Zagreb i ŽU – Županja.

Velika Gorica je, kao što znamo, šesti grad po veličini u Hrvatskoj i prema tome zasigurno zaslužuje VG registracijsku oznaku.

Koje su cijene promjena tablica na vozilima?

Postavilo se i pitanje koliko bi vozače stajala promjena pločica. Takva promjena koštala bi 65 kuna za par pločica, ali i još 100 kuna za novu prometnu dozvolu i 20 kuna za izdavanje tablica. Poželi li netko, kada i ako Velika Gorica jednom dobije registracijsku oznaku, imati neku njemu ili njoj bitnu kombinaciju brojaka i slova – recimo VG 007 VG, to će platiti 278 kuna budući se radi o registarskim pločicama po narudžbi. Najskuplja je varijanta registarskih pločica po izboru poput recimo VG PERO 23. Takve pločice stoje 2000 kuna i vrijede pet godina.

guest
3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Snježana Žužić
Snježana Žužić
2 months ago

Šta će nam registarske oznake kad nemamo bolnicu, autobuse,….

Suzana
Suzana
2 months ago
Odgovori na  Snježana Žužić

Bolnice su u Zagrebu one nam ne trebaju. Za autobuse se slažem, treba pojačati broj polazaka i uvesti kružnu liniju do vlaka koji vozi 15 minuta do glavnog kolodvora

sok sak
sok sak
2 months ago

TOTIE RICA!!!!