Zagrebačka županija traži 182 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika

pomoćnika
Ilustracija: Pixabay

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 16. kolovoza.

Zapošljavanje pomoćnika dio je projekta „Prsten potpore IV“ koji je prijavljen na otvoreni Poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama razvoju  u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 8,2 milijuna kuna, od čega se očekuje 7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak u iznosu 1,2 milijuna kuna bit će osiguran iz proračuna Zagrebačke županije. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2021./2022.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici će se zaposliti u osnovnim i srednjim školama

Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik zaposlit će se u 29 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno) ili puno radno vrijeme.

Atletski klub Velika Gorica

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web-stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2021./2022. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete pronaći na web-stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

Iz županije pozivaju sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola.

Inače, projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se sedmu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

U projektu Prsten potpore III koji je u završnoj fazi (2017.-2021.) bilo je uključeno 219 pomoćnika u nastavi i jedan stručni komunikacijski posrednik za rad sa 245 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare