Direktor VG Vodoopskrbe Višić: Elektrocentar Petek podnio je žalbu na natječaj za gradnju velikogoričkog pročistača otpadnih voda U službenoj objavi o žalbi doslovce piše kako "žalba sprječava nastavak postupka javne nabave za sve grupe predmeta nabave", ali direktor Vodoopskrbe tvrdi da natječaj nije stao!?

Direktor VG Vodoopskrbe Krešimr Višić otkrio je danas na konferenciji za novinare kako je tvrtka Elektrocentar Petek podnijela žalbu na natječaj za izgradnju goričkog pročistača. Višić tvrdi kako natječaj nije stao već da je u postupku, iako u objavljenom dokumentu u Oglasniku Javne nabave doslovce piše da “žalba sprječava nastavak postupka javne nabave za sve grupe predmeta nabave“.

Višić je kazao kako se čeka odluka Državne komisije za javnu nabavu, ali priznaje da će rok za otvaranje ponuda, planiran za 1. rujna, biti pomaknut.

Višić je predstavio i plan asfaltiranja prometnica gdje su već završeni radovi na kanalizaciji.

Posebno se zahvalio gradonačelniku Krešimiru Ačkaru i Gradu jer su uloženi veliki napori da se sve prometnice asfaltiraju u punom profilu nakon radova.

– Po ugovoru izvođači nisu dužni asfaltirati prometnice u punom profilu već samo rov u kojem je izvedena kanalizacija – pojasnio je Višić.

Svjestan je kako radovi dugo traju i kako građane smeta prašina, stoga je zamolio za strpljenje.

Plan asfaltiranja prometnica

Do kraja srpnja bit će asfaltirane prometnice u Velikoj i Maloj Kosnici, a u Velikoj Gorici Teslina, Sisačka i Vukomerička ulica.

U kolovozu će se asfaltirati u Okujama, dio u Mraclinu, Črnkovcu, Lekneno-Trnje, u Velikoj Gorici Ulica Alojzija Stepinca, a u Velikoj Mlaki Kramarićeva ulica u drugoj polovici mjeseca.

Tijekom rujna asfaltirat će se u Velikoj Gorici Ulica kralja Petra Svačića, Ulica kralja tjepana Držislava, Ratmirova i Hrvatske bratske zajednice.

Višić je kazao kako je postignut veliki napredak u dinamici radova, na cjelini A 1 i A2 su izvođači ispred roka, a  na A3 u korak s rokom. Radovi još nisu započeli u Turopolju, Sasima, Novakima i Drenju Ščitarjevskom. Ukupna vrijednost projekta aglomeracije je pola milijarde kuna, do sada je utrošeno 170 milijuna kuna što je 34 posto financijskih sredstava, kazao je Višić. Konačni rokovi za završetak radova su 11. mjesec 2022., osim za pročistač.

guest
2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Suzana
Suzana
3 months ago

Sjedit će njima Krešo Petek još dugo na vratu

Joža
Joža
3 months ago

Zašto sad grad mora platiti asfaltiranje u punom profilu zar se to nije moglo bolje dogovoriti što ćemo još doznat