Dječji vrtić u Selnici je završen, čeka se tehnički pregled: Gradonačelnik Ačkar za drugu polovicu mandata najavio besplatan vrtić za svu djecu

selnici

Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je u srijedu dječji vrtić u Selnici koji je završen i samo čeka tehnički pregled.

– Ovo je područni vrtić DV Lojtrica, kapacitet je 50 djece, u sklopu objekta su i prostorije mjesnog odbora, projekt je financiran u 80 postotnom iznosu iz europskih fondova. Nastavljamo proširenje kapaciteta vrtića jer se povećava broj novorođene djece u Velikoj Gorici i doseljavaju se mlade obitelji s malom djecom. Velika Gorica je postala jedan od najpoželjnijih gradova za život u Hrvatskoj. Osim ovoga vrtića, također je u adaptaciji i područni vrtić u Lukavcu, a u drugoj fazi izgradnje je područni vrtić u Maloj Buni. Najavljujemo još proširenje objekta u Koprivničkoj ulici u Velikoj Gorici i izgradnju jednog velikog vrtića u samom središtu grada u Ulici Slavka Kolara. Nakon što ispunimo kapacitete vrtića, jer smo to imali u predizbornom programu, u drugom dijelu mandata realizirat ćemo obećanje da vrtići za svu velikogoričku djecu budu besplatni. Mijenja se situacija iz mjeseca u mjesec, stanogradnja je u punom jeku u Velikoj Gorici, dolaze nam nove obitelji, prvo treba proširiti kapacitete vrtića, a u drugom dijelu mandata idemo na besplatne vrtiće jer je to prava istinska demografska mjera koja je potrebna mladim obiteljima – istaknuo je Ačkar.

Na novinarski upit o cijeni radova jer su rebalansom povećana sredstva za ovaj vrtić, Ačkar je pojasnio kako cijena nije povećana već se radilo o tehničkoj preraspodjeli 2,7 milijuna kuna jer lani nisu povučena sredstva iz europskih fondova. To je samo tehnička promjena, rekao je Ačkar.

selnici

Ovo je kapitalni projekt u Selnici

Kristina Klarić, predsjednica Mjesnog odbora Selnica istaknula je kako je ovo jedan od najvećih projekata u njihovom mjestu jer ne samo da će djeca dobiti vrtić već su osigurani i prostori za rad mjesnog odbora.

– Naša djeca će dobiti mjesto za igru i daljnji odgoj, nadamo se da će se i dalje raditi na ovakvim projektima koji su važni za grad i širu okolicu, istaknula je Klarić uz zahvalu gradonačelniku i svim suradnicima koji su pomogli da se vrtić izgradi.

Mate Ćorić, bivši dugogodišnji predsjednik Mjesnog odbora Selnica, kazao je kako je sretan što je realiziran kapitalni objekt u njihovom mjestu.

– Ovaj posavski dio je bio dosta zatvoren, bili smo slijepo crijevo, svi radimo u Zagrebu, teško je bilo voziti djecu u Veliku Goricu i onda se popodne vraćati u Goricu. Zato smo se zalagali da se izgradi vrtić. Kupili smo četiri zemljišne parcele jer nismo imali javnih površina, bilo je dosta teško realizirati ovaj projekt jer su ograničeni građevinski kapaciteti – rekao je Ćorić.

Izgradnja dječjeg vrtića u Selnici započela je u ljeto prošle godine, vrijednost radova je 8 milijuna kuna od toga je 4,6 milijuna kuna europskih bespovratnih sredstava.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare