Tlo i dalje podrhtava: I noćas pola sata nakon ponoći novi slab potres na Banovini, ali građani su ponovno sve više uznemireni

tlo na banovini
Tlo na Banovini ne miruje, pa i slabi potresi izazivaju uznemirenost dijela ljudi / Izvor: EMSC

I noćas se treslo tlo na Banovini. Prema EMSC-u slab potres magnitude 1.4 prema Richteru s epicentrom 20 kilometara zapadno od Siska zabilježen je u 0:36 sati.

Tlo se, dakle, lagano zatreslo, ali, bez obzira na intenzitet, potres je ponovno izazvao uznemirenost među građanima. Neki od njih čak misle da se skriva prava snaga potresa, iako to nema nikakvog smisla.

Da će tlo na Banovini biti nemirno još mjesecima, pa i godinama nakon katastrofalnog potresa krajem prosinca prošle godine više su puta ponavljali hrvatski seizmolozi. Seizmička aktivnost slabi kako prolazi vrijeme, ali ona i dalje postoji, a neke potrese osjete samo sizmološki instrumenti na terenu.

Očito se trenutačno opet nalazimo u seizmički aktivnijem dijelu godine. Tako je proteklih dana opet zabilježeno nekoliko potresa koji su uznemirili ljude – 24. srpnja onaj jači od 3.8, a potom nekoliko slabijih magnitude 2.3 i 2.6 prema Richteru. Jučer je, pak, zabilježen jedan nešto jači od 2.9, pa je razumljivo da je i ovaj noćašnji, koji je bio stvarno slab, izazvao uznemirenost.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare