Javni gradski prijevoz: Velika Gorica uskoro dobiva više željezničkih linija prema Zagrebu

ačkar - hž
Predstavnici Velike Gorice na sastanku s predstavnicima tvrtke HŽ Putnički prijevoz / Foto: Facebook KA

Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, sastao se u četvrtak s Željkom Ukićem, predsjednikom Uprave HŽ Putničkog prijevoza. Cilj sastanka bila je organizacija javnog prijevoza u Velikoj Gorici s naglaskom na što veće korištenje željezničkog prijevoza.

Trenutačno iz Velike Gorice za Zagreb radnim danom ide 18 vlakova, prvi kreće u 4:59, a posljednji u 21:58 sati. Iz Zagreba za naš grad radnim danom vozi 17 vlakova, prvi kreće u 5:45, a posljednji u 22:51 sat.

– Cilj nam je da ubuduće Velikogoričani što više koriste željeznički prijevoz, stoga ćemo poboljšati povezanost velikogoričkih naselja sa željezničkom stanicom. HŽ Putnički prijevoz spreman je uvesti dodatne vlakove prema Velikoj Gorici, kao i realizirati sustav integriranog javnog prijevoza čime će se omogućiti građanima Velike Gorice korištenje autobusnog i željezničkog prijevoza sa istom voznom kartom – napisao je na svom Facebook profilu nakon sastanka Krešimir Ačkar.

Treba podsjetiti i da je u svibnju završena prva faza uređenja željezničke stanice u Velikoj Gorici. Proširen je i asfaltiran prilaz željezničkoj stanici, napravljeno je pedesetak parkirališnih mjesta koja će biti potpuno besplatna za korisnike, a postavljena je i javna rasvjeta. Projekt je bio vrijedan 1,3 milijuna kuna, a sufinanciralo ga je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te tvrtka HŽ infrastruktura.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare