Žestoko se posvađali zbog parkinga ispred Fine u Velikoj Gorici, a sud ih oboje novčano kaznio

fine
Na Općinskom sudu donijeta je presuda zbog žestoke svađe oko parkinga ispred Fine u Velikoj Gorici / Foto: Gorica.info

Dvoje Velikogoričana, žena i muškarac, žestoko se posvađalo oko parkinga ispred zgrade Fine u Velikoj Gorici, pale su psovke i teške riječi. Velikogorička policija oboje je prijavila, a Općinski sud u Velikoj Gorici nepravomoćno je presudio da su oboje krivi i moraju platiti novčane kazne.

Incident se dogodio u veljači prošle godine. Velikogoričanka je bila u Fini kada je saznala da joj je otac hitno prebačen u bolnicu zbog moždanog udara. Izašla je na parkiralište, ali nije se mogla izvesti budući joj je prolaz prepriječio drugi automobil, koji je bio nepravilno parkiran. Trubila je i potom zamolila službenika da pita vozi li nepropisno parkiran auto netko tko je trenutačno u Fini.

Iz Fine potom izlaze muškarac i žena. Velikogoričanka čiji je auto bio zagrađen, prema njenim tvrdnjama, pita muškarca: ”Kako možeš tako parkirati, jesi normalan?”. Na te njezine riječi, tvrdi žena, on je doslovno poludio i počeo joj svašta psovati i unositi se prema njoj te joj nije dao da uđe u auto, pa je reagirala gospođa koja je bila s njim i povukla ga je prema sebi, a ona je u tom trenutku pobjegla u auto.

Svatko ima svoju priču

Priča muškarca je u potpunosti drugačija. On je tvrdio da mu je prišla mlađa žena nakon što je izašla iz Fine, te je počela vikati na njega da je tako parkirao svoj automobil da ne može izaći. Vičući mu je govorila razne uvredljive riječi što je njega izazvalo, ali joj nije uzvratio na sličan način. Zbog ponašanja te žene on je, tvrdio je u iskazu, otišao u policiju i prijavio događaj.

Sud je povjerovao ženi. Na kraju je oboje proglasio krivima jer su na parkiralištu poslovnice Fine narušili javni red i mir vikom i galamom. Muškarac je, stoji u presudi, prišao ženi i verbalno je vrijeđao riječima: ”Razbit ću te, p…a ti materina, što ćeš ti meni govoriti da se maknem, glupačo jedna!” Žena mu je uzvratila: ”Marš, mater ti j…m, kak se to ponašate, ja moram na hitnu zbog oca, p…a ti materina!”

I, na kraju, određena im je i kazna. Žena mora platiti 189 kuna, a muškarac dvostruko više – 378 kuna globe. Oboje moraju platiti i po 100 kuna za trošak postupka. Žena je osuđena na zakonski propisanu minimalnu kaznu budući joj je sud kao olakotne okolnosti priznao prijašnju neosuđivanost i činjenicu da je zbog hitne životne situacije počinila prekršaj. Za muškarca Općinski sud nije našao olakotnih okolnosti, ali je kao otegotne okolnosti uzeo raniju osuđivanost okrivljenika i ustrajnost u činjenju prekršaja.

Protiv ove presude stranke imaju osam dana za žalbu

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Ribničan
Ribničan
2 years ago

Ma, koje gluposti. A i sud i policija su tu samo da opljačkaju građane.