Vozač kamiona koji je na odmorištu pregazio dvije djevojčice i mladu ženu dobio šest godina zatvora

kamiona
Ilustrativna fotografija: Pixabay

Vozač kamiona Ivan Filipović (61) koji je na odmorištu kod Novske pregazio dvije djevojčice i mladu ženu na Županijskom sudu u Sisku nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora.

U nesreći koja se dogodila početkom lipnja 2019. godine poginule su dvije 14-godišnje djevojčice, a kasnije je preminula i 28-godišnja žena, piše 24sata.

Iako je na početku suđenja priznao krivnju, izrazio žaljenje zbog nesreće te se ispričao roditeljima poginulih djevojčica iz Erduta, Filipović je prije objave presude napustio zgradu suda pa je za njim izdan nalog za dovođenjem.

Roditelji preminulih zgroženi su odlukom i smatraju da je kazna premala za tri izgubljena života.

Filipović je u iskazu priznao da je zbog bolova u kralježnici primio injekciju i liječnik ga je upozorio da ne vozi na što mu je kazao da neće i da će ujutro tek krenuti. Za samu nesreću je kazao da u stvari ne zna niti sam što se dogodilo. Rekao je i kako je svjestan svoje odgovornosti i da će ići u zatvor.

Podsjetimo, u tragičnoj nesreći na odmorištu Novska, 7. lipnja 2019. godine, poginule su dvije 14-godišnje djevojčice, koje su sa školskim kolegama išle na ekskurziju. Kasnije je u bolnici preminula 28-godišnja Ivana Babić koja je tada putovala u Njemačku.

Filipović je tog kobnog jutra s 90 na sat je oko 9.30 sati uletio na odmorište puno parkiranih automobila i ljudi. U kamionu je vozio 25 tona ljepila za pločice. Udario je prvo u terenski auto HAC-a, potom pokupio djevojčice koje su se upravo tad kretale prema autobusu, zatim ponovno udario u jedan parkirani automobil i odletio izvan odmorišta u travu. Tek je tamo stao.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare