Počinju prijave za gradske stipendije: Srednjoškolci koji se školuju za deficitarna zanimanja mogu dobiti 500 kuna mjesečno

stipendije

Učenici prvih razreda srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva od ponedjeljka, 6. rujna mogu se prijaviti za gradsku stipendiju. Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno, za deset mjeseci. Prijave se primaju do 30. rujna 2021.

Grad Velika Gorica dodijelit će 30 stipendija. Prijaviti se mogu redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja za deficitarna zanimanja koji imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice najmanje 3 godine i da su državljani Republike Hrvatske.

Kriteriji za utvrđivanje liste prvenstva kandidata za dodjelu stipendije je opći uspjeh u VII. i VIII. razredu utvrđen na osnovi prosječne ocjene.

Učenici mogu koristiti stipendiju do kraja trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja pod uvjetom da uspješno završe razred za koji su stipendirani i ne promijene prebivalište.

Stipendija se vraća ako stipendist ne završi razred za koji se stipendira, promijeni prebivalište izvan Grada Velike Gorice. Učenici dobitnici stipendije ne mogu istovremeno primati i druge stipendije.

Detaljne informacije o natječaju dostupne su na gradskim stranicama.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare