Cijepljenje trećom dozom počinje početkom listopada: Prve su na redu starije i teško bolesne osobe Docjepljivanje neće biti obavezno, a trećom dozom se može cijepiti tko hoće /// Preporuka je da bi trebalo proći osam mjeseci nakon druge doze ///

trećom dozom
Foto: Zagrebačka županija

Kako se već dugo najavljuje cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa kreće početkom listopada. To je za RTL potvrdila epidemiologinja HZJZ Dijana Mayer.

Prvi na redu bit će oni koji su se prvi cijepili, a doze se neće kombinirati, što znači da će treća doza biti kakve su bile i prve dvije. Docjepljivanje neće biti obavezno, a trećom dozom se može cijepiti tko hoće. Preporuka je da bi trebalo proći osam mjeseci nakon druge doze.

Mayer je naglasila kako će odluka vrlo brzo biti donesena.

– Definitivno se ide s trećom dozom. Planira se početkom listopada. Bitno je da prođe osam mjeseci od druge doze, znači oni koji su se prije osam mjeseci cijepili s drugom dozom, bit će na redu za treću dozu. Znamo svi da su se na početku cijepili stariji od 65 godina, imunokompromitirane osobe, korisnici domova za smještaj starijih osoba, zdravstveni radnici pa će tako oni biti sada prioritetne skupine za treću dozu – kazala je Mayer.

Kaže kako je jedan od kriterija da mora proći osam mjeseci, ali kako prije tih osam mjeseci ni nema potrebe. Objašnjava da svi oni koji su se cijepili u prosincu, siječnju i veljači će biti prvi na redu za treću dozu.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare