Velika Gorica dobila 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje provedbe EU projekata

bespovratnih

Ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Nataša Tramišak u petak je gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručila tri ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata u iznosu od 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Riječ je o sufinanciranju troškova vlastitog udjela grada u projektima koji su financirani iz EU fondova, izvijestili su goričke Gradske uprave.

Danas su tako uručeni ugovori za energetsku obnovu OŠ Nikole Hribara i OŠ Vukovine te energetsku obnovu zgrade u Šetalištu Franje Lučića (zgrada nekadašnjeg goričkog rodilišta).

bespovratnih

– Ovo je naš impuls vašem daljnjem razvoju i financiranju novih projekata, jer sada dobiveni novac za projekte koji su završeni možete uložiti u ove s kojima tek započinjete – izjavila je ministrica Tramišak te istaknula važnost Velike Gorice kao velikog grada značajnog na karti Hrvatske.

Uz navedene projekte, grad je tražio sufinanciranje za još šest projekata koji su u provedbi te se očekuje pozitivan odgovor i nove ugovore do kraja godine.

– Grad Velika Gorica trenutno u provedbi ima EU projekata u vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 82 milijuna kuna – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar te dodao kako će grad i dalje voditi politiku razvoja i povlačenja sredstava iz europskih fondova za sve projekte koji mogu unaprijediti život naših sugrađana.

bespovratnih

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare